Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε.ΧΙΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Χ. - ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε.ΧΙΟΥ
Σ.Υ.Π.Ε.Χ.


ΨΗΦΙΣΜΑ
συμπαράστασης  προς τον Πρόεδρο του ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ, Γ. Αμπαζή και το Μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γων και Δημ. Σύμβουλο Μ. Σκούφαλο-δημ. σύμβουλο επικεφαλής της παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση», όσον αφορά την Αγωγή που έχει κατατεθεί εις βάρος τους από την ΚΟΙΝ ΣΕΠ ΑΚΜΗ. 

Ο Σύλλογος υπαλλήλων Π.Ε.Χίου
Κατά  τη συνεδρίαση  του Δ.Σ. στις 2  Οκτωβρίου 2014 , όπου τέθηκε το θέμα της δίωξης των συναδέλφων συνδικαλιστών ,
ομόφωνα  αποφάσισε

Συμπαραστέκεται στα μέλη του Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
 Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων  και αγωγών ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
 Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις και εμπόδισαν να απορροφιέται δημόσιο χρήμα από συμβάσεις με απ’ ευθείας αναθέσεις, που θα υπέγραφε με τη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ των συμφερόντων του ιδιοκτήτη της «ΑΚΜΗ», με το δήμο.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Καλούμε τα μέλη μας σε συμπαράσταση στις 8 Οκτώβρη στα δικαστήρια Χίου.
Χίος 2-10-2014

                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο