Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Έξυπνοι τρόποι για να αποφύγετε τις ουρές στις τράπεζες


Το πάθημα με τον ΕΝΦΙΑ έγινε μάθημα; Όπως παρατηρήσατε, έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία επικράτησε το απόλυτο χάος, με τις ουρές των πολιτών που ήθελαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να απλώνεται κατά πολλά μέτρα.
Όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…
Για να γλιτώσετε την πολύωρη ορθοστασία, την κούραση και τον εκνευρισμό μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικούς τρόπους για να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ που είναι γρήγοροι, ασφαλείς και πάνω από όλα ξεκούραστοι.
1) E- Banking
Η διαδικασία είναι απλή, με χρέωση σε έναν καταθετικό σας λογαριασμό ή στην πιστωτική σας κάρτα μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο ακινήτων μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των τραπεζών. Αυτό που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο internet και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία e-banking. Μάλιστα σε αρκετές τράπεζες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα και να πληρώσετε σε άτοκες δόσεις.
2) Phone Banking
Αν πάλι δεν έχετε λογαριασμό e-banking, μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο μέσω τηλεφωνικής τραπεζικής, μια υπηρεσία που προσφέρουν όλες οι τράπεζες. Η διαδικασία είναι απλή. Μέσω τηλεφώνου δίνετε εντολή πληρωμής με χρέωση είτε ενός καταθετικού λογαριασμού, δίνοντας τα στοιχεία της χρεωστικής σας κάρτας ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας.
3) Portal πληρωμών
Τα portal πληρωμών τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά διαδεδομένα. Αυτή την περίοδο λειτουργούν τρία από την Εθνική Τράπεζα, την Πειραιώς και την Eurobank. Μπορείτε λοιπόν να μπείτε σε αυτά και να πληρώσετε τους φόρους σας με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού ή μέσω πιστωτικής κάρτας. Πάντως ακόμα κι αν έχετε πιστωτική κάρτα από άλλη τράπεζα, η πληρωμή είναι εφικτή με τη χρέωση της ανάλογης προμήθειας.

aftodioikisi.gr