Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΧΙΟΥ

Σας στέλλουμε  προς δημοσίευση  την καταγγελία των Α΄θμιων συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων  του Βορείου Αιγαίου προς τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, σχετικά με έγγραφό του για την αξιολόγηση, το οποίο μετά την συνημμένη καταγγελία  ανακάλεσε. 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σ.Υ.Π.Ε.ΧΙΟΥ         Σ.ΥΠΕ. ΣΑΜΟΥ &ΙΚΑΡΙΑΣ     Σ.Ε.ΛΕΣΒΟΥ & ΛΗΜΝΟΥ



30/09/2014

ΠΡΟΣ:       1.  Περιφερειακό Συμβούλιο
2.      κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
3.              κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες  Λέσβου, Χίου, Σάμου
4.              ΑΔΕΔΥ
5.              ΟΣΥΑΠΕ
6.              ΕΜΔΥΔΑΣ
7.              Τοπικά ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με έκπληξη  πληροφορηθήκαμε όλοι οι συνάδελφοι, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες,  το έγγραφο με αρ. πρ. 47310/105/30-09-2014 του Γενικού Διευθυντή  της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών  προς τους Προϊσταμένους της Δ/νσής του , με το οποίο τους επισημαίνει την «υποχρέωση» τους  για την τήρηση των διαδικασιών, τις προθεσμίες και τις λοιπές ενέργειες για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4250/14 περί αξιολόγησης και των τροποποιητικών εγκυκλίων .
Δείγματα βέβαια  μας είχε δώσει  ο κ. Σπανέλλης, από τότε που  συζητήθηκε  το θέμα της Αξιολόγησης στην  τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από τους Συλλόγους Εργαζομένων όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.), όπου ότι φάνηκε  τίποτα δεν τον πτοεί, ακόμα και αν χρειαστεί να καταδείξει συναδέλφους του εργαζομένους,  ως ανεπαρκείς, με κίνδυνο να χάσουν την εργασία τους.
Δεν πτόησαν τον κ. Σπανέλλη, ούτε οι  αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εργαζομένων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) για την  κατάργηση και ακύρωση αυτού του νόμου.
Δεν πτόησε τον κ. Σπανέλλη  ούτε η καθολική βούληση των υπαλλήλων όλης της Π.Β.Α. να μην προχωρήσουν σε αυτή την επιβαλλόμενη «Αξιολόγηση».
 Δεν πτοήθηκε ούτε  από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων,  τόσο της ΑΔΕΔΥ , όσο και των Β΄θμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΟΣΥΑΠΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ) που έχουν ταχθεί κατά του νόμου της Αξιολόγησης και καλύπτουν με απεργία-αποχή όλους τους εργαζομένους, επομένως και τους εργαζόμενους της ΠΒΑ, από τον κάθε Γεν. Δ/ντη μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο.
Δεν έλαβε υπόψη του, ούτε  τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των πολιτικών Προϊσταμένων του, έτσι όπως  διατυπώθηκαν και ψηφίστηκαν ακόμα και από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή Περιφερειακή Αρχή , για τη στήριξη του αγώνα, για την ακύρωση  του Νόμου  και για την προώθηση  της απόφασης αυτής  προς όλους τους αρμοδίους (Υπουργούς, ΕΝΠΕ, κλπ).
Φαίνεται ότι ενώ όλος ο εργαζόμενος κόσμος  έχει καταδικάσει στην πράξη αυτό το Νόμο (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι και Υπουργεία  στην πλειοψηφία τους), ένας Γενικός Διευθυντής, με στόχο τις πολιτικές και υπηρεσιακές επιδιώξεις του, να προσπαθεί να επιβάλλει την εφαρμογή της άδικης αξιολόγησης, αδιαφορώντας για την ουσία.
 Αδιαφορώντας  για τους ίδιους τους υπαλλήλους, τους ίδιους τους συναδέλφους του, τους οποίους  αντιμετώπισε  σαν απρόσωπους αριθμούς.
Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι τυχαίο  ότι τόσους μήνες αυτή η προσχηματική αξιολόγηση  δεν προχώρησε, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και την κάθε είδους  απειλή και τρομοκρατία που εξαπολύθηκε.
Δεν μπόρεσαν να πείσουν  κανένα, αλλά  κάθε δήλωσή τους ή κάθε  τροποποίηση που επέφεραν επιβεβαιώνουν ότι στόχος είναι η  δημιουργία μιας δεξαμενής απολύσεων και ο  εκφοβισμός, για την περαιτέρω διάλυση του δημόσιου τομέα, που εμείς  εδώ στην ακριτική  νησιωτική περιφέρεια ζούμε και βιώνουμε  καθημερινά.
Καταγγέλλουμε την πράξη  του Γεν.Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κου Σπανέλλη, και την προσπάθεια χειραγώγησης των υφισταμένων του της Π. Β. Α., στα πλαίσια  του συστήματος που επιβάλλει την απίστευτη βαρβαρότητα  σε κάθε πτυχή της ζωής μας.   
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλους ότι οι Α΄θμιοι Σύλλογοι της Περιφ. Β.Αιγαίου  δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα  να χειραγωγεί  τους εργαζόμενους από όποια θέση και αν κατέχει.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο χωρίς συμπαράσταση και στήριξη με κάθε μέσο στα πλαίσια των συνδικαλιστικών  και αγωνιστικών δυνατοτήτων που διαθέτουμε, γιατί  όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος και μόνο  ενωμένοι  μπορούμε να τον φέρουμε σε πέρας.
Καλούμε όλα τα Σωματεία  στα οποία ανήκει ως μέλος ο κ. Σπανέλλης να προβούν στην άμεση  διαγραφή του.

 ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

       ΧΙΟΥ         Σ.Ε.ΣΑΜΟΥ&ΙΚΑΡΙΑΣ     ΛΕΣΒΟΥ& ΛΗΜΝΟΥ



Κοιν:    Όλους τους εργαζόμενους της Π.Β.Α.