Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη για την Εθνική Εορτή των Ελευθερίων της Χίου 11η Νοεμβρίου 1912


«Άπαντες διαδηλούμεν την ελευθέραν ημών απόφασιν να αποτελέσωμεν εσαεί αναπόσπαστον τμήμα του Ελληνικού Βασιλείου δικαίωμα ημών τούτο ιερόν εξαγορασθέν δια ποταμών αιμάτων.»
Με αυτά τα λόγια, οι πρόγονοί μας Χίοι του 1912, υποδέχτηκαν τον ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό και Στόλο, καλωσόρισαν την Ελευθερία και την Ένωση της Χίου με την μητέρα πατρίδα.  Αυτή την επέτειο τιμούμε στις 11 Νοεμβρίου κάθε έτους, με σεβασμό και συναίσθηση της ιστορικής της σημασίας. 
Τιμούμε τους ελευθερωτές της Χίου, που έδωσαν τα πάντα για τη δική μας ελευθερία.  Τιμούμε ταυτόχρονα τους προγόνους μας που για εκατοντάδες χρόνια πλήρωσαν με ποταμούς αίματος τον άσβηστο και αδιαπραγμάτευτο πόθο για την ένωση με την Ελεύθερη Ελλάδα.
Γι’ αυτούς τους λόγους είναι βέβαιο ότι η 11η Νοεμβρίου 1912, μεταφέρει και μηνύματα για το σήμερα και το αύριο. Και πάνω απ’ όλα το μήνυμα ότι ο πόθος για την Ελευθερία, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν βρίσκει το δρόμο για τη δικαίωσή του. Αυτό το πολύτιμο μήνυμα ας κρατήσουμε, όλοι και όλες, τιμώντας και τη φετινή Ιστορική Επέτειο.

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου