Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Επείγουσα ενημέρωση για τους απλήρωτους συναδέλφους αναπληρωτές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Ενημερωθήκαμε ότι την Δευτέρα 9/3 θα κατατεθούν τα χρήματα των οφειλόμενου μισθού των εκπαιδευτικών των παρακάτω προγραμμάτων ΕΣΠΑ:
Ολοήμερων - Εξατομικευμένης εργασίας - Νέου Σχολείου
Εξακολουθεί να μην υπάρχει ενημέρωση για τα ΕΑΕΠ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το ΔΣ του Σωματείο απόψε στις 19:00 θα’ χει στο επίκεντρό του το ζήτημα των αναπληρωτών, τις αγωνιστικές ενέργειες για την άμεση πληρωμή τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος.
Κανένας εφησυχασμός! Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές, βρίσκονται όμηροι ανάμεσα στους 14.000 πανελλαδικά που παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο στη ΔΟΕ, για εξόφληση τις επόμενες μέρες. Η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει εδώ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!
Αυτός είναι ο ρόλος της Ε.Ε. και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αυτό σημαίνει ελαστικά απασχολούμενος. Ανοίγουν θέσεις «απασχόλησης» με «αντάλλαγμα» την καταπάτηση σε μια σειρά από δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά αλλά και στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Αρκεί να θυμηθούμε το χαμένο δικαίωμά στην άδεια, το να χάνει κάποιος το επίδομα ανεργίας μέχρι και για ένα ένσημο! Τώρα οι συνάδελφοι μένουν και πάλι απλήρωτοι! Και από πάνω να πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που υπάρχει το ΕΣΠΑ!
Μιλάμε για συναδέλφους μας με οικογένειες, άμεσες ανάγκες, με τα έξοδα της καθημερινότητας να τρέχουν. Το Σωματείο παραμένει στη θέση του ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρώνονται κάθε μήνα σταθερά, με μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τους τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
Πάνω απ’ όλα, να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όλοι κοντά στο Σωματείο για την άμεση αγωνιστική μας απάντηση – να σπάσει η ομηρία των συναδέλφων μας αναπληρωτών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ    ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ