Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ : ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα στη Ρίγα της Λετονίας έκανε λόγο για “πολιτιστικό ρατσισμό” σε βάρος της Ελλάδας και επισήμανε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας και τον κινδύνους για την Ευρώπη λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος και του κινδύνου των τζιχαντιστών. 
Ο Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο του άτυπου συμβούλιου υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα, δήλωσε πως “θα υπάρξεί ένα ρεύμα με εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα”. “Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική”, είπε.
Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την Ελλάδα μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί από άλλα κράτη της ευρωζώνης. "Πρόκειται για πολιτιστικό ρατσισμό. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί ένας άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα" είπε σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε: "Αντ’ αυτού επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Τώρα αυτό γίνεται πιο αργά. Αλλά τι θα ακολουθήσει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος".
Αναφερόμενος στη Γερμανία και τη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 όπου συμφωνήθηκε η ριζική μείωση του χρέους της χώρας για την ταχεία ανοικοδόμηση της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είπε: "θέλετε να πάθουμε ασφυξία. Εντάξει…. Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά… Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία".

tvxs.gr