Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ



Λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις φωτογραφίες που φέρονται ότι ανήκουν σε 100 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήρτησε στο διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο καλώντας τους «αδελφούς που κατοικούν στην Αμερική» να τούς σκοτώσουν.

Λίστα με στόχους ανήρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό ΧαλιφάτοΤο Πεντάγωνο δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση.«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. 

«Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας», πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα, μία οργάνωση που αποκαλείται «Islamic State Hacking Division» αναφέρει στα αγγλικά ότι παραβιάστηκαν πολλοί στρατιωτικοί servers, βάσεις δεδομένων και emails και ότι δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε 100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ώστε «μοναχικοί λύκοι» να τους σκοτώσουν.




Σύμφωνα με τους New York Times, δεν φαίνεται ότι οι πληροφορίες έχουν υποκλαπεί από servers της κυβέρνησης των ΗΠΑ. 

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εν λόγω πληροφορίες είναι δυνατόν να βρεθούν σε δημόσια αρχεία, σε ιστοσείδες αναζήτησης διευθύνσεων κατοικιών και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίσθηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.




zougla.gr