Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

FAZ : ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η γερμανική εφημερίδα FAZ επικαλείται γνώση των υπολογισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αθήνα, βάσει των οποίων αναφέρει πως τα κεφάλαια επαρκούν μέχρι τις 8 Απριλίου -και, άρα, δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.

Ως εκ τούτου, θεωρείται πως η κυβέρνηση έχει διορία περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους με στόχο την εκταμίευση κεφαλαίων.

Στην κυριακάτικη της έκδοση, η FAZ επικαλείται τους εσωτερικούς υπολογισμούς της Επιτροπής, οι οποίοι αναφέρει ότι έχουν γίνει με βάση τα στοιχεία που έχουν τα στελέχη της από την Αθήνα. Ως συμπέρασμα στο οποίο φτάνει η Κομισιόν, η εφημερίδα αναφέρει και τη «χρήση» αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών επιχειρήσεων.

H Κομισιόν, γράφει η εφημερίδα, περιμένει επίσης πως τα στελέχη της θα «κοιτάξουν τα βιβλία» σύντομα σε ελληνικά υπουργεία, ζήτημα που, σύμφωνα με την ίδια, έθεσε και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την συναντήσεις τους στο περιθώριο της Συνόδου. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση» γράφει η FAZ.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η επιτροπή θεωρεί «κρίσιμη» την οικονομική κατάσταση την Αθήνα από την 9η Απριλίου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθούν 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.


zougla.gr