Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Μετανοιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στον Ανακριτή ο 39χρονος Χ.Ε δράστης του διπλού εγκλήματος στα Κεραμειά ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα, εθισμό στο χασίς αλλά και βαθιά πίστη στον Ταξιάρχη, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που όπλισαν το χέρι του και σκότωσε στις 18 Απριλίου, τον 30χρονο Ιγνάτη Ζηλέλλη και έναν 39χρονο Αλβανό Sotir Brakulla – ο πρώτος φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της κλοπής στο Μοναστήρι πριν από δυο μήνες. Παρά τους ισχυρισμούς του -όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου- Ανακριτής και Εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή του. Ο δράστης παρουσιάστηκε στον Ανακριτή έχοντας στο πλευρό του τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και τον δικηγόρο Μυτιλήνης Στρατή Ηλιογραμμένο.
«Όσες λάθος επιλογές και αν έχεις κάνει στη ζωή σου δεν μπορεί να μην έχει το φόβο του Θεού και να τολμάς να κλέβεις ένα μοναστήρι» είπε στην κατάθεσή του ο 39χρονος .Κατέθεσε ακόμη ότι πληροφορήθηκε από τη φυλακή ότι ο 30χρονος Ιγνάτιος Ζηλέλλης ήταν ένας από τους δράστες της διάρρηξης στο Μοναστήρι, καθώς μάλιστα ότι το θύμα «έδωσε» στην αστυνομία ένα συνεργό του όταν δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά και όλα αυτά τον εξόργισαν.
Ο ίδιος βρήκε στον 30χρονο και τον προέτρεψε να επιστρέψει πίσω τα κλοπιμαία εκείνος όμως – όπως υποστήριξε - αρνούνταν πεισματικά. Από την πλευρά του ο δράστης τον προειδοποιούσε ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του δράστη στον Ανακριτή, ο 30χρονος προσφέρθηκε να «ανταλλάξει» με δυο κιλά χασίς τη σιωπή του για τη διάρρηξη στο Μοναστήρι. Του υποσχέθηκε μάλιστα ο Ζηλέλλης ότι θα επιστρέψει τα κλοπιμαία αλλά ο ίδιος δεν θα παραδοθεί, ενώ έκλεισαν και ραντεβού μια ώρα μετά, για τη μοιρασιά.
Εκεί όμως το κλίμα μεταξύ τους εντάθηκε ο 30χρονος του είπε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει τα τάματα και μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά του τον απείλησε κιόλας με όπλο για να μη μιλήσει στην Αστυνομία, . «...τότε εγώ θόλωσα και μια κίνηση έβγαλα το όπλο από την τσέπη του μπουφάν μου και πυροβόλησα και τους δυο» κατέθεσε ο δράστης περιγράφοντας τη στιγμή του εγκλήματος.
Στην συνέχειά του αναφέρθηκε στην προσπάθειά του πάνω στον πανικό του να «εξαφανίσει» τα ίχνη του εγκλήματος βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο τους μετέφερε σε ερημικό δρόμο. Σημειώνει τέλος ότι ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του στην Αστυνομία όταν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο ίδιος υπέδειξε την ποσότητα χασίς που είχε κρύψει και η οποία όταν υποστηρίζει προοριζόταν για «προσωπική του χρήση» και όχι για εμπορεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LR ο 39χρονος θα μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική του Κολυδαλλού καθώς η πλευρά του έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη γιατρού ως «ψυχικά ασθενής». Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι ψυχικά ασθενής θα παραμείνει εκεί για το υπόλοιπο της προφυλάκισής του και μέχρι τη δίκη ενώ αν κριθεί ως άτομο «μειωμένου καταλογισμού» θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

ΠΗΓΗ lesvosnewsnet