Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Foli Folie : ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ Setur



Τη λειτουργία της τουριστικής μαρίνας της Μυτιλήνης ανέλαβε η κοινοπραξία της Folli Follie και της τουρκικής Setur Servis Turistik, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών του νησιού


Τη λειτουργία της τουριστικής μαρίνας της Μυτιλήνης ανέλαβε η κοινοπραξία της Folli Follie και της τουρκικής Setur Servis Turistik, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών του νησιού.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, απασχολώντας έναν στους πέντε περίπου εργαζομένους, και η χώρα προσβλέπει στα έσοδα από τον κλάδο για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.
Η σύμβαση προβλέπει ότι η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται την μαρίνα για 40 χρόνια, καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ. Η μαρίνα περιλαμβάνει 252 θέσεις ελλιμενισμού εκ των οποίων 222 στο θαλάσσιο και 30 στο χερσαίο χώρο.
"Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας", ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος κατά την υπογραφή της σύμβασης την Πέμπτη.
"Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη", συμπλήρωσε.
Η Folli δραστηριοποιείται στο ταξιδιωτικό εμπόριο πάνω από 30 χρόνια, ενώ η τουρκική Setur, μέλοςτου τουρκικού ομίλου Koc Group, κατέχει ηγετική θέση στην διαχείριση μαρίνων στην Τουρκία.
imerisia on line

LINK ΧΟΡΗΓΩΝ