Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"EΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Από αριστερά Γιώργος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, Πέτρος Αλιβιζάτος, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, και Ibrahim Tamer Hasimoglu, BoD, Koc Group.
Την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον κλάδο του τουρισμού, σηματοδοτεί η υπογραφή χθες της σύμβασης μίσθωσης του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης με την ανάδοχο κοινοπραξία του Ομίλου Folli Follie και του τουρκικού Ομίλου Setur Servis Turistik.
"Η αξιοποίηση μαρινών και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς, στον Όμιλο Folli Follie, αποσκοπώντας στο να δραστηριοποιηθούμε σε τομείς που υποστηρίζουν τον τουρισμό και που γνωρίζουμε καλά, λόγω της, πάνω από 30 χρόνια, επιτυχημένης δραστηριοποίησης στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, με τα Hellenic Duty Free Shops", τόνισε κατά την εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Γιώργος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του Folli Follie Group.
"Η δυναμική της μαρίνας συνίσταται σε 252 θέσεις ελλιμενισμού εκ των οποίων 222 στο θαλάσσιο και 30 στο χερσαίο χώρο" πρόσθεσε ο κ. Κουτσολιούτσος και συνέχισε αναφέροντας ότι "η εταιρεία Setur κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο διαχείρισης μαρίνων στη γειτονική μας χώρα. Η εμπειρία της και η τεχνογνωσία της θα αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο και θα ορίσουν τον πήχη υψηλότερα για όλους μας".
O εκπρόσωπος του τουρκικού ομίλου κ. Ιbrahim Tamer Hasimoglu σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "πιστεύω ιδιαίτερα σε αυτή συνεργασία, η οποία θα αποδώσει τα μέγιστα για όλους τους εμπλεκόμενους, μιας και ο θαλάσσιος τουρισμός γνωρίζει αύξηση τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο. Οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι εξαιρετικές".
naftemoriki.g
r