Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΘΕΜΑ:   «Επίσκεψη Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο και τη Λήμνο»
                                      
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πρόκειται να επισκεφθεί τα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης των πρωτοβάθμιων σωματείων της.     
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία και του λαού στη Λήμνο, τη Λέσβο, αλλά και σε όλο το Αιγαίο. Ιδιαίτερα για το νησί της Λήμνου, είναι απαράδεκτη η κατάργηση σειράς στοιχειωδών υπηρεσιών στην Υγεία-Πρόνοια, την Παιδεία, τις συγκοινωνίες, και αλλού με ολέθριες συνέπειες για το λαό της Λήμνου και ιδιαίτερα για τα Άτομα με Αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
Όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα των φορέων της Λήμνου όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων, που μέσω του μανδύα της τρόικας και του μνημονίου, οδήγησαν και οδηγούν τον ελληνικό λαό στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, και το Λημνιακό λαό στην υποβάθμιση, την υστέρηση και την απομόνωση.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι αυτές οι πολιτικές επιλογές κανένα πρόβλημα δε λύνουν, αλλά αντιθέτως δημιουργούν νέα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τα νησιά μας στο παρόν και το μέλλον, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν ούτε καν οι ζωτικές ανάγκες επιβίωσης μας.
Η επίσκεψή μας στη Λήμνο έχει σκοπό την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας προς τον δίκαιο αγώνα του Λημνιακού Λαού για άμεση ανάκληση αυτών των μέτρων καθώς και την έκκληση προς όλους τους κατοίκους, εργαζόμενους, ΑμεΑ να συνειδητοποιήσουν τη σημερινή κατάσταση, η οποία θα χειροτερέψει και να πάρουν μέρος στους αγώνες, γιατί όσο δεν συγκρουόμαστε με αυτές τις πολιτικές, όσο δεν αισθάνονται την οργανωμένη δύναμή μας να μεγαλώνει, δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν την αντιλαϊκή πολιτική που μας εξαθλιώνει και οδηγεί τα νησιά μας δεκαετίες πίσω και στην ερήμωση!!!.

Λίγο πολύ η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά μας είναι κοινή. Ελπίδα δίνει η πρόσφατη απόφαση για την ακτοπλοΐα, που ελήφθη από τους φορείς (Εργατικό Κέντρο Λέσβου, Ε.Κ. Σάμου, Ε.Κ. Β.Δωδεκανήσου, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΚΠΜΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΕΝ), την οποία στηρίζει το ΔΣ της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α., καλώντας μαζικά στην πάλη για τη ζωτική ανάγκη των συγκοινωνιών, που βρίσκονται στα χέρια των ορέξεων των λίγων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -  ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ