Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

EΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ , ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ



Ερώτηση με θέμα την ολοκλήρωση των διορισμών στο ΙΚΑ βάσει της πρόσφατης δικαστικής απόφασης κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λέσβου, Παύλος Βογιατζής. Την Ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνιο Μανιτάκη, και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, υπογράφουν συνολικά 18 Βουλευτές.

Το θέμα αφορά τους διοριστέους της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ, οι οποίοι έλαβαν ΦΕΚ διορισμού το 2010, με αποτέλεσμα η πρόσληψή τους να ανασταλεί, βάσει των διατάξεων του Ν.3833/2010 περί προστασίας της εθνικής οικονομίας.
Παρά το γεγονός όμως ότι οι προσλήψεις του παραπάνω προσωπικού τέθηκαν σε αναστολή, προσελήφθησαν στο ΙΚΑ οι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (προκήρυξη 9Κ/2008, αρ. 12, Ν.3899/2010).
Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν οχτώ αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, οι οποίες κρίνουν αντισυνταγματική την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση που ίσχυσε για τους επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 και οι οποίοι αντί για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τελικά μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ, και ακυρώνουν το διορισμό τους.
Με δεδομένο ότι οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των διοριστέων της προκήρυξης 8Κ/2008, δηλαδή όσων εξαρχής θα προσλαμβάνονταν για να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις στο ΙΚΑ, δεν έχουν διατεθεί και εξακολουθούν να υπάρχουν, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν, τόσο όσον αφορά στους διοριστέους του ΙΚΑ, όσο και σε όσους πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει των δικαστικών αποφάσεων.