Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 2009


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, καθώς και προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με θέμα τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009. Την Ερώτηση υπογράφουν συνολικά 8 Βουλευτές.

Η Ερώτηση αφορά 380 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009, αρίστευσαν και έλαβαν ΦΕΚ διορισμού, παραμένουν όμως μέχρι σήμερα αδιόριστοι.

Παρά το γεγονός ότι, στο πλαίσιο ήδη του πρώτου μνημονίου, οι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο και στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και συνεπώς, πρέπει να διορίζονται μόνο με ΦΕΚ από τον ΑΣΕΠ, εξακολουθεί και εφαρμόζεται το άρθρο 9 του Νόμου 3848/2010 της πρώην Υπουργού Παιδείας, κας. Άννας Διαμαντοπούλου. Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου διορίζονται εκπαιδευτικοί που είτε απέτυχαν να πάρουν ΦΕΚ, είτε δε συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί ήδη 3.604 εκπαιδευτικοί α΄ βάθμιας και β’  βάθμιας εκπαίδευσης (2.825 το 2010, 554 το 2011 και 225 το 2012) με αυτόν τον τρόπο.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του Βουλευτή, Παύλου Βογιατζή, ερωτώνται οι Υπουργοί για ποιο λόγο παραμένει σε ισχύ το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς και για ποιο λόγο παραμένουν αδιόριστοι οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.