Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ





Τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του τελωνείου της Μύρινας Λήμνου, από κατηγορία Β’ τάξης σε τελωνειακό γραφείο, την κατάργηση δηλαδή του τελωνείου του 1ου λιμένα, εισόδου και εξόδου της χώρας μας, από και προς τη Μαύρη Θάλασσα, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει η Πολιτευτής του Κινήματος, Χρύσα Καραϊσκάκη, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα είναι πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις charter, διέλευση transit, επίβλεψη καυσίμων, φορτοεκφόρτωση υλικών από το εξωτερικό και στην ουσία, σβήσιμο του λιμανιού από τους σχετικούς χάρτες».

«Σχεδιάζεται η υποβάθμιση του τελωνείου Μύρινας από Β’ Τάξης σε τελωνειακό γραφείο;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ζητά απάντηση για το κατά «πόσο ακόμα σκοπεύει η τρικομματική συγκυβέρνηση να σκοτώνει με τις επιλογές της την Ελλάδα και κυρίως τις ευαίσθητες εθνικά νησιωτικές περιοχές του Αιγαίού».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

EΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει εισήγηση για την  υποβάθμιση του τελωνείου της Μύρινας από κατηγορία  Β΄τάξης σε τελωνειακό γραφείο. Εισηγούνται δηλαδή, αν λάβουμε υπ όψιν το προηγούμενο του Αι Στράτη, την μετά από λίγο διάστημα κατάργηση του τελωνείου του1ου λιμένα, εισόδου κι εξόδου της χώρας μας, σύμφωνα με τη συνθήκη Σέγκεν, από και προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Όπως επισημαίνει η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρύσα Καραϊσκάκη, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα είναι πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις charter, διέλευση transit, επίβλεψη καυσίμων, φορτοεκφόρτωση υλικών από το εξωτερικό και στην ουσία, σβήσιμο του λιμανιού από τους σχετικούς χάρτες.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σχεδιάζεται η υποβάθμιση του τελωνείου Μύρινας από Β΄τάξης σε τελωνειακό γραφείο;

2. Πόσο ακόμα σκοπεύετε με τις επιλογές σας να σκοτώσετε την Ελλάδα και κυρίως τις ευαίσθητες εθνικά νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου;



Ο ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ