Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΠΟΕ ΟΤΑ : ΜΕΧΡΙ 500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣτην εκτίμηση, από τις πληροφορίες που έχει, ότι από 400-500 υπάλληλοι μένουν εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης, από την αξιολόγηση των δομών του, προχώρησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑΘέμης Μπαλασόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας με τα διοικητικά συμβούλιο των Συλλόγων Εργαζομένων στο νομό. Όπως είπε, επίσης, από τις πληροφορίες που έχει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει γίνει και στο Δήμο Αθηναίων.
Πάντως, κατά την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδηςείπε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δομών σε Αποκεντρωμένη Αττικής και Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν ανέφερε κάτι για το δήμο της πρωτεύουσας.
Σημειώνεται ότι η πιλοτική αξιολόγηση των δομών, στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε από 14 ΟΤΑ, 11 δήμους και 3 περιφέρειες, και συγκεκριμένα από: τους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ζητήσει από τους συλλόγους – μέλη της «να μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς αυτούς και να ακυρώσουν στην πράξη “διαδικασίες αξιολόγησης”, που μοναδικό στόχο έχουν τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση προσωπικού και την ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους», ενώ ο διευθυντής του Δήμου Αθηναίων δε δέχθηκε το διορισμό του σε επιτροπή αξιολόγησης και παραιτήθηκε αυτού.
aftodioikisi.gr