Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ




Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, επικεντρώθηκε στα παρακάτω σημεία στην τοποθέτησή του:
«Είναι σημαντικό να προβλέπεται «ρήτρα Αμανής» στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».
«Είμαι και ήμουν υπέρ των ευέλικτων σχημάτων σε ό,τι αφορά διεκδικήσεις και σχεδιασμό, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών. Η συγκρότηση μιας ομάδας κρούσης, η οποία θα γνωρίζει καλά την περιοχή και τις ανάγκες της και θα επεξεργάζεται τις προτάσεις για παρεμβάσεις, πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματική».
«Η ένταξη της περιοχής της Αμανής στις νησιωτικές περιοχές κάτω από 3.100 κατοίκους δίνει μια προοπτική στην περιοχή και προτίθεμαι να αναλάβω σχετική πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση».
«Η σύσταση τεχνικού συνεργείου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, θεωρώ ότι είναι μια ρεαλιστική πρόταση που θα δίνει άμεση λύση στις ανάγκες των κατοίκων και θα βελτιώνει στοιχειωδώς, την καθημερινότητά τους».
«Το αίτημα για δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αμανή, έπειτα και από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας το περασμένο καλοκαίρι πρέπει να τεθεί σε νέα βάση διεκδίκησης».
«Η σύγχρονη στροφή από τον μαζικό στον θεματικό τουρισμό ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της περιοχής της Αμανής και μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός, ο ιαματικός, ο θρησκευτικός και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού μπορούν να συνυπάρξουν στην περιοχή, μέσα από ήπιες παρεμβάσεις, με σεβασμό στην φυσιογνωμία της Αμανής».
«Θέτοντας σε ρεαλιστική βάση τις όποιες διεκδικήσεις και όταν υπάρχει συνεργασία, στόχοι και συναίνεση μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα και λύσεις. Η κατάσταση και τα προβλήματα της Αμανής είναι γνωστά. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, όμως, με στοχευμένες επιλογές μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες και με την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού μπορεί να δοθεί μια αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή».