Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


Θέμα: «Αίτημα για προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. του Δήμου       Χίου για το έτος 2013. »
Σχετ. Το υπ΄αριθμ.οικ.8920/6-3-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

            Με το υπ΄αριθμ.οικ.8920/06-03-2013 έγγραφο  του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Αποστολή αιτημάτων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών για την κάλυψη προσωπικού και την απασχόληση αναδόχων για το έτος 2013 » μας ζητείται να προβούμε στον προγραμματισμό έτους  2013.
            Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο ο Δήμος Χίου μπορεί να υποβάλλει αίτημα, προκειμένου να λάβει  έγκριση από τα αρμόδια όργανα για τις παρακάτω περιπτώσεις:
1.      Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας οκτώ ή,
προκειμένου για παιδικούς σταθμούς, έντεκα μηνών για την κάλυψη παροδικών αναγκών, ή έως ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον πρόκειται για συμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινοτικών ή λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Σημειωτέον ότι έγκριση απαιτείται και για την ανανέωση των συμβάσεων που συνάπτονται στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, εφόσον παρέχεται τέτοια δυνατότητα από τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 21 παρ.3 του ν.2190/1994 όπως ισχύει).
2.      Συμβάσεις μίσθωσης έργου, μέγιστης διάρκειας ενός έτους
3.      Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης οκτώ μηνών,
για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.)
4.      Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι μίσθωσης έργου αμειβόμενοι
      αποκλειστικά από έσοδα προερχόμενα από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας για την παροχή της    
      συγκεκριμένης υπηρεσίας στους ωφελούμενους (π.χ. δημοτικά ωδεία).
Το αίτημα του Δήμου Χίου θα πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι 29/03/2013 στην
Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Αιγαίου-Δ/νση Οικονομικού & Διοικητικού Β.Αιγαίου-Τμήμα
Διοίκησης Ν. Χίου.
Ειδικότερα το αίτημα θα πρέπει να συνοδεύεται από:
1.      Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία  θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού, κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα.
2.      Αντίγραφο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας εφόσον πρόκειται για ΟΤΑ α΄ βαθμού, στον οποίο θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί οι θέσεις του αιτούμενου προσωπικού, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 205 ΚΚΔΥ (Ν.3584/07).
3.       Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας (εις διπλούν) ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου, οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος προγραμματισμού, με αναφορά των αντίστοιχων κωδικών, καθώς και ότι θα εγγραφούν οι ανάλογες πιστώσεις και στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σε περίπτωση που η σύμβαση λήξει μετά την 31-12-2013.Εαν πρόκειται για πρόσληψη στο πλαίσιο προγράμματος θα πρέπει στη βεβαίωση να αναφέρεται επακριβώς (όχι «έως») το ποσοστό της χρηματοδότησης.
4.       Το παράρτημα Β του ανωτέρω σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών  συμπληρωμένο. Η ορθή και επιμελής συμπλήρωση του παραρτήματος κρίνεται επιβεβλημένη, αφού από αυτή προκύπτει εάν  πρόκειται για εποχιακές ή άλλες περιοδικές ανάγκες ή πρόσκαιρες  ανάγκες ή τις ανάγκες σε προσωπικό για προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς. Ειδικώς για τα προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς πρέπει να γίνεται ρητή αναφορά ένα πρόκειται για νέα πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης. Το παράρτημα θα υποβάλλεται και ηλεκτρονικά , στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gboudouris@ypes.gr .
5.      Σε περίπτωση που τα αιτήματα των φορών θα καλύψουν αμιγώς εποχιακές ανάγκες που παρουσιάζονται σε ετήσια βάση (πχ πρόσληψη ναυαγοσωστών για την θερινή περίοδο) σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 9 Ν.3812/09 είναι απαραίτητο οι φορείς να αποστέλλουν δια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου-Δ/νση Οικονομικού & Διοικητικού Β. Αιγαίου-Τμήμα Διοίκησης Ν. Χίου στο ΥΠΕΣ αίτημα παροχής γνωμοδότησης για πλήρωση θέσεων εποχιακών αναγκών προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του ΑΣΕΠ.  
Α) Ο Δήμος Χίου έχει  επιτακτικές ανάγκες φροντίδας, συντήρησης και καθαριότητας οδών, πάρκων, παιδικών χαρών, αλσυλλίων, διαχωριστικών νησίδων πρασίνου και κάθε άλλου δημοτικού χώρου σε ολόκληρο το νησί της Χίου. Το εργατοτεχνικό προσωπικό των ανωτέρω ειδικοτήτων που ήδη υπηρετεί στον Δήμο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την συνένωση των 8 τέως Δήμων του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι  αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, προσωπικού ανέρχονται στους 40. Επίσης αυξημένες είναι οι απαιτήσεις για συλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων λόγω της προσέλευσης τουριστών στο νησί κατά την θερινή περίοδο.
            Για τους λόγους αυτούς προτείνεται, σύμφωνα με το αριθμ. 1106/10-01-2013 έγγραφο του Προϊστάμενου της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης (8) διάρκειας, ανταποδοτικού χαρακτήρα, των ακόλουθων ειδικοτήτων:
1.      Εννέα (9) ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
2.      Τρείς (3)  ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
3.      Ένα (1) ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ,ΟΜΑΔΑ Ι, ΤΑΞΗΣ Γ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 200 ΙΠΠΟΥΣ σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ        ).
4.      Σαράντα δύο (42) ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ             ).

Β) Η προϊσταμένη της Δ/νση Κοινωνικής Προστασία, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Χίου,  με το αριθμ.πρωτ.15760/13-03-2013, επισημαίνει την αναγκαιότητα κάλυψης των συσσωρευμένων υποθέσεων κοινωνικής πολιτικής του Τμήματος  Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων , για τις οποίες  απαιτείται επίσκεψη κατ’ οίκον  Κοινωνικής Λειτουργού προκειμένου να συνταχθεί σχετική έκθεση για την οικονομική στήριξη  κατοίκων ή για την καταβολή επιδομάτων κλπ. Επίσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ανάγκες του εν λόγω τμήματος καλύπτονται από την Κοινωνική Λειτουργό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χίου, και γι’ αυτό παρατηρείται μια καθυστέρηση στη  διενέργεια της απαιτούμενης κοινωνικής έρευνας.
Για αυτούς τους λόγους προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης (8) διάρκειας της παρακάτω ειδικότητας :
1.      Ενός (1) ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).

Γ) Ο Δήμος Χίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την δημιουργία «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» με την υπ΄ αριθ. 1517/15-05-2012 Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα πρέπει να στελεχωθεί  με το απαιτούμενο προσωπικό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου για ένα έτος (1) με δυνατότητα παράτασης μέχρι και την λήξη του έργου δηλ. έως  το έτος 2015, των ακόλουθων ειδικοτήτων:
  1. Ενός (1) ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).  
  2. Ενός (1) ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
  3. Ενός (1) ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
  4. Ενός (1) ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).

   Δ) Επίσης ο Δήμος Χίου έχει αναλάβει την λειτουργία του προγράμματος «ΚΔΑΠ ΜΕΑ» στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» το οποίο συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό  Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, νοητική στέρηση, διαταραχές λόγου και συμπεριφοράς και στερείται προσωπικό για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των παιδιών με αναπηρίες.
               Για τους ανωτέρω λόγους αυτούς προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενδεκάμηνης  (11) διάρκειας των ακόλουθων ειδικοτήτων:
1.      Ενός (1) ΤΕ  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
2.      Ενός (1) ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
3.      Ενός (1) ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
4.      Ενός (1) ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ  (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).
5.      Ενός (1) ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).

Ε) Παράλληλα ο Δήμος μας , λειτουργεί το πρόγραμμα στο «ΚΔΑΠ Καρδαμύλων» στο πλαίσιο της ίδια προαναφερθείσας δράσης στο οποίο απασχολούνται  παιδιά  ηλικίας 6-12 ετών εκτός σχολικού ωραρίου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα. Μη έχοντας όμως επαρκή προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του, η συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.
Για τους ανωτέρω λόγους αυτούς προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεκάμηνης  (11) διάρκειας της  παρακάτω ειδικότητας:
1.      Δύο (2) ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (σύμφωνα με την Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει προβλεφθεί στο ΚΑ              ).

            Αφού ληφθούν υπόψη όλα τα ανωτέρω, σας καλώ να αποφασίσουμε σχετικά με το αίτημα για τον προγραμματισμό των προσλήψεων του προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ.  έτους 2013.


                                                                                                Χίος   19/03/2013
                                                                                                Ο Δήμαρχος Χίου

                                                                                                Πολύδωρος Λαμπρινούδης