Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

TIMOΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ


      
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α  Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπό αριθμό 3 της  28/2/2013  συνεδρίασης του
Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝΧ   ώρα 18.30    
1Ο ΘΕΜΑ Η.Δ
         ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 51/2013
ΘΕΜΑ.1. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ  ΕΚΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ  ΚΟΡΑΚΑΡΗ  ΓΙΑ ΤΟ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2012  
2. ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΔΕΥΑΝΧ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ                          
Στη Χίο   και στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Νήσου Χίου που βρίσκεται στην αίθουσα του κτιρίου της οδού Δημοκρατίας 4,    σήμερα  28 του μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   2013  ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 18.30 συνήλθε σε  συνεδρίαση  το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Νήσου Χίου   με την προεδρία του Προέδρου  του κ. Μιχάλη Φυτούση κι ύστερα από  πρόσκληση του ιδίου που δόθηκε  με ημερομηνία  22/2/2013  σε κάθε μέλος ξεχωριστά καθώς και στα αναπληρωματικά του σύμφωνα με τις διατάξεις  άρθρ. 3 παρ.  2  του Ν.1069/80  και του ΔΚΚ. Κι αφού διαπιστώθηκε ότι παρίσταται ο πρόεδρος  και υφίσταται νόμιμη   απαρτία αφού  σε σύνολο 11 μελών βρέθηκαν  παρόντες,     
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                            ΑΠΟΝΤΕΣ 
Ρισκάκης Πέτρος                                  Μανδάλας Π.
Λαμπρινούδης Π.                                  Σ.Παρθενίδου                                   
Ειρήνη  Γαϊλα                                        Α.Θλιβίτου
Στ. Μιχαηλίδης
Ευαγ. Αμέντα
Δέσποινα Ψώρα -Λούρου                           
Δημ. Μανωλιάς                                                           

Ο  Πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης την οποία παρακολουθεί επίσης το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ  κ. Μαρκ. Μπαχάς και ο κ. Κοκαράκης καθώς και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας  της ΔΕΥΑΝΧ κ. Κ.Μπουλάς.
Μετά τη  συζήτηση και ψήφιση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης  αποχωρεί η κ. Δέσποινα Ψώρα-Λούρου , μετά τη συζήτηση και ψήφιση του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης αποχωρεί η κ. Γαϊλα Ειρ. και την αντικαθιστά ο αναπληρωματικός της κ. Μπαχάς Μαρκέλος. Επίσης η κ. Θλιβίτου  Αθηνά παρέστει μόνο στις ενημερώσεις που έγιναν  και αποχώρησε  πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Επίσης τα θέματα 6 και 8  αποσύρονται  για περισσότερη επεξεργασία και θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ .
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος λέει στο συμβούλιο ότι
ΠΡΟΕΔΡΟΣ.Παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν πολύ υψηλοί λογαριασμοί  στα χωριά εκτός λεκάνης Κορακάρη στο Γ΄τρίμηνο 2012. Η πρόταση μου είναι αυτοί οι λογαριασμοί  να τιμολογηθούν με την τιμή των 0,80 ευρώ το κυβικό  από τα 120 (εκατόν είκοσι) κυβικά και άνω μόνο για το Γ΄τρίμηνο του 2012.
Ο Αντιπρόεδρος  του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝΧ κ. Πέτρος  Ρισκάκης εισηγούμενος στο συμβούλιο  λέει τα εξής,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.Στα δημοτικά διαμερίσματα  που δεν διαθέτει  η επιχείρηση δίκτυο  άρδευσης παρατηρείται οι καταναλωτές να καταναλίσκουν  για μικρές εκτάσεις γης , μεγάλες ποσότητες νερού  που έχει ως αποτέλεσμα  την διόγκωση των λογ/σμών, λόγω επιπρόσθετης  επιβάρυνσης  σε ειδικό τέλος και τέλη χρήσης αποχέτευσης.
Η πρόταση μου είναι  η εξής,
Προτείνω οι παραπάνω καταναλωτές   μετά από αυτοψία της  τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΝΧ για την ιδιαιτερότητα  που προκύπτει  να χρεώνονται  με τιμή 0,90  όσα κυβικά και αν πάρουν  άνω των 60 κυβικών.
Από την απόφαση αυτή να  εξαιρούνται  γενικά οι ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια η κ. Γαϊλα Ειρ. λέει,
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΪΛΑ. Το  2011 είχαμε πει  οι παλιοί Δήμοι να τιμολογηθούν  όπως παλιά και από το  2012  να ισχύει η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝΧ .Τώρα το αλλάζετε άρα και το 2013  πάλι τα  ίδια θα γίνουν.
Κάνομε έργα σαν τρελοί, φτιάχνομε  πολλά , αλλά  αν δεν τηρηθεί η τιμολογιακή πολιτική , κανείς δεν θα μάθει να προσέχει  την κατανάλωση του νερού. Είναι μόνο μια φούχτα άνθρωποι  σε κάθε χωριό  που έχουν τρομερά αυξημένες καταναλώσεις  και έχουν μάθει  ότι θα τους μειώνεται  ο λογ/σμός συνέχεια  και αυτοί θα συνεχίζουν  να καταναλώνουν πολύ νερό. Οι κάτοικοι  της πόλης όμως πληρώνουν  τόσα χρόνια και πρέπει να  μειωθεί σε αυτούς το νερό και όχι στους καταναλωτές  των 200 κυβικών  και άνω το τετράμηνο. Επίσης αυτό που ζητάτε  είναι δύσκολο να γίνει  στο πρόγραμμα. Πρέπει να δημιουργηθεί νέο τιμολόγιο  και να μπει σε καθέναν από αυτούς μόνο για το καλοκαίρι.   Δεν είναι δίκαιο. Πρέπει όλοι να μάθουν  στην οικονομία του νερού.  Πως προσέχομε την ΔΕΗ και το πετρέλαιο?
ΣΤ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Και εγώ δεν συμφωνώ  διότι έτσι ευνοούνται οι μεγάλες  καταναλώσεις.
Οι σύμβουλοι κ. Μιχαηλίδης Σ. και κ. Γαϊλα Ειρήνη δεν ψηφίζουν το θέμα.
Το διοικητικό συμβούλιο της διευρυμένης ΔΕΥΑΝΧ αφού συζήτησε το θέμα
σκέφθηκε και 

                                        ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ κατά πλειοψηφία
1.Τα χωριά εκτός λεκάνης Κορακάρη  να τιμολογηθούν  με την τιμή των 0,80 ευρώ το κυβικό  από τα 120 (εκατό είκοσι) κυβικά και άνω μόνο για το Γ΄τριμ. 2012.
2.Στα δημοτικά διαμερίσματα  που δεν διαθέτει  η επιχείρηση δίκτυο  άρδευσης και παρατηρείται οι καταναλωτές να καταναλίσκουν  για μικρές εκτάσεις γης , μεγάλες ποσότητες νερού,  που έχει ως αποτέλεσμα  την διόγκωση των λογ/σμών, λόγω επιπρόσθετης  επιβάρυνσης  σε ειδικό τέλος και τέλη χρήσης αποχέτευσης., οι παραπάνω καταναλωτές ,  μετά από αυτοψία της  τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΝΧ για την ιδιαιτερότητα  που προκύπτει , να χρεώνονται  με τιμή 0,90 ευρώ   όσα κυβικά και αν πάρουν  άνω των 60 κυβικών.
Από την απόφαση αυτή να  εξαιρούνται  γενικά οι ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις.

Η  απόφαση αυτή πήρε α/α   51/2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΤΑ ΜΕΛΗ
ΧΙΟΣ, 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013