Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ : ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIAΣ ΤΟΥΣ






Συζητείται τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για τη χρηματοδότηση και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Ο κ. Κόνσολας έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αλλά και από τον Υπουργό Εσωτερικών, να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και μετά την 31.08.2013 και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Η επίκαιρη ερώτηση έχει ξεχωριστή σημασία για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε Ρόδο και Κάλυμνο, που πρέπει να στηριχθεί η βιωσιμότητα και λειτουργία τους.
Υπενθυμίζουμε, το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Κύριο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών


ΘΕΜΑ : '' Διασφάλιση της βιωσιμότητας και της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και των άλλων κοινωνικών δομών''


Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, η υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ''Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής'' έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου 2013.
Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και μείζονος σημασίας κοινωνική δομή που προσφέρει επιμόρφωση και ψυχαγωγία στα παιδιά με αναπηρία ενώ αναπτύσσει και υποστηρικτικές δράσεις για τα ίδια αλλά και για τους γονείς τους.
Οι αστοχίες στην κατανομή και διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την προγραμματική περίοδο 2007-2013, δημιούργησαν χρηματοδοτικό κενό, στην απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών δομών, σε πολλές περιφέρειες της χώρας , κάτι που έγινε έντονα αισθητό πέρυσι.
Αυτή τη στιγμή προέχει:
α. Να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και των άλλων κοινωνικών δομών, μετά τις 31-8-2013.
β. Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η απρόσκοπτη λειτουργία τους για τα επόμενα χρόνια , μέσω των πόρων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης και λειτουργίας των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και των άλλων κοινωνικών δομών, μετά τις 31.08.2013 καθώς και αν υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους, μέσω των κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
2. Με δεδομένο ότι το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία ορισμένων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, απασχολείται μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π ''Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού'' και η λειτουργία του εκπνέει, πως θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;

O ερωτώντες Βουλευτές