Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΑ ΛΕΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

kakapoiisi_ginaikwnΕγκαινιάστηκε στις 1 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα λειτουργεί στην Χρυσομαλλούσα και στην οδό Παπαδιαμάντη 2. Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης, θα παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου καθώς και πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και μεταναστευτικής πολιτικής.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στη Μυτιλήνη θα  λειτουργεί σε συνεργασία με:
  • την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,  το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα στις πόλεις/έδρες των περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
  • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Μυτιλήνης και τέλος
  • το Δικηγορικό Σύλλογο.
Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κος Αθανάσιος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κος Δημήτριος Βουνάτσος, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κα Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κος Δημήτριος Καλλίας. Το ίδιο απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ., θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Μυτιλήνης με προβολή των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου». Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.
era-aegean.gr