Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Σύσκεψη με τους εταίρους του στην κυβέρνηση συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι στη 1.30 ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να κλείσει το συντομότερο το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
Στον απόηχο της συνέντευξής του στην Ημερησία με την οποία επαναφέρει την άποψη που είχε εκφράσει προ τριετίας ο Θ. Πάγκαλος ότι κατάργηση της οργανικής θέσης στο δημόσιο μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει τον Ε. Βενιζέλο και, κυρίως, τον Φ. Κουβέλη για την αναγκαιότητα και απολύσεων.
Πρόκειται για θέση με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι για την απόλυση υπαλλήλου δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία. Παράλληλα στην Αγ. Κωνσταντίνου εξακολουθούν να  θεωρούν ότι ο μόνος δρόμος για την αναδιάρθωση του δημοσίου είναι το σχέδιο κινητικότητας του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης, προσθέτοντας ότι αν γίνει δεκτή η θέση «κατάργηση οργανικής θέσης ίσον απόλυση»,  τότε ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις.
ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία μέχρι την Κυριακή
Τη βεβαιότητα ότι τα «ανοιχτά» ζητήματα σχετικά με το δημόσιο θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή, εκφράζουν πηγές της Ιπποκράτους.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση αμιγώς διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.»
aftodioikisi.gr