Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 2, 2013
 Στο εδώλιο δύο δήμαρχοι Μυκόνου για  υπεξαίρεσηΝέες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μυκόνου, καθώς αντιμέτωποι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι ο πρώην αλλά και ο νυν δήμαρχος του Νησιού των Ανέμων. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του νυν αλλά και του πρώην δημάρχου Μυκόνου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων, τα οποία δεν κατέληξαν ποτέ στα ταμεία του δήμου.
Το θέμα είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδό της η «Espresso» τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πρόταση του κ. Οικονόμου ήρθε μετά την εις βάθος εισαγγελική έρευνα, από την οποία προέκυψε πως η υπεξαίρεση των χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν τεράστια ζημιά τα ταμεία του δήμου, που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση και με βάση τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί εις βάρος τους, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης φέρονται να έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων εις βάρος του Δημοσίου στο χρονικό διάστημα από το 2002 μέχρι και το 2012. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και Χρήστος Βερώνης είναι για απιστία εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Παράλληλα, για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης για την περίοδο από το 2002 μέχρι και το 2009, ενώ αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ψευδορκίας, της ηθικής αυτουργίας και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Νησί των Ανέμων. Την ίδια στιγμή, απαλλάσσονται από την υπόθεση η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, οι υπάλληλοι δύο τραπεζών αλλά και δώδεκα επιχειρηματίες.
Πηγή: Espressonews.gr