Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταγγέλλει την προσπάθεια για μια ακόμη φορά επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της Χίου από τους ντόπιους «αναπτυξιολόγους»  και κυρίως του υπεύθυνο τουριστικής προβολής του Δήμου Χίου κ. Μούνδρο ο οποίος για πολλοστή φορά βάζει πλάτη στο να περάσουν μέτρα σε βάρος  των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων στα διάφορα καταστήματα,  πλήρως ευθυγραμμισμένος με  την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που υπηρετεί.
Με αφορμή  την κρίση του απάνθρωπου συστήματος που και οι ίδιοι υπηρετούν, επανήλθαν δριμύτεροι, για να προτείνουν ωράρια ... Κίνας για να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.
Την ώρα που κατ’ εντολήν της Ε.Ε. – τρόϊκας - ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, το επίδομα γάμου, παγώνουν οι τριετίες οργιάζει η «μαύρη εργασία» και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να εργαστούν με μισθούς «φιλοδωρήματα» που θα ξεπερνούν μόλις τα 250 ευρώ για μερική απασχόληση ακόμη και για οκτάωρο, που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι,  έρχονται να μετατρέψουν μια αναρμόδια επιτροπή όπως η τουριστική σε δούρειο ίππο, που θα τσακίσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.
Δε λένε την αλήθεια  που είναι  ότι τα μαγαζιά μένουν άδεια, γιατί από τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους λείπουν τα χρήματα και όχι ο χρόνος.
Πατούν πάνω στην αγωνία και την απελπισία εργαζομένων στο χώρο και ανέργων για να επιμηκύνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Χίου ανατρέποντας δραματικά τη ζωή των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτά.
Λένε ψέματα για θέσεις εργασίας τη στιγμή που το μόνο που γίνεται είναι η ανακατανομή του προσωπικού που χάνει πλέον τη ζωή του μέσα σε ένα κυκεώνα σπαστού ωραρίου.
Η δημοτική αρχή Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος καλούνται να πάρουν θέση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, να συμμαζέψουν τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής και τον περίγυρό του και να περιοριστεί η επιτροπή στα καθήκοντά της.
Τέτοια θεματολογία αποτελεί προσβολή για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο δήμο μας και γι αυτό θα έρθει το θέμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό Συμβούλιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛΑΙΡΗ
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ