Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ





Διασφαλίζεται η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Καλύμνου, για τα προβλήματα λειτουργίας του οποίου και την έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Στην απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, κ. Τζαβάρα, προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης 60 ημερήσιων φυλάκων και 15 νυκτοφυλάκων για τους αρχαιολογικούς χώρους και για τα μουσεία της Δωδεκανήσου.
Από αυτούς, δύο (2) ημερήσιοι φύλακες, ένας (1) νυχτοφύλακας και μία (1) καθαρίστρια θα απασχοληθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου, που θα μπορεί πλέον να επαναλειτουργήσει.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Το ιστορικό και πολιτιστικό μας κεφάλαιο δεν μπορεί να υποβαθμίζεται, αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα και μέρος του συνολικού τουριστικού προϊόντος της Δωδεκανήσου.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου, μετά την έγκριση των προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού, θα μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα, να καταστεί προσβάσιμο για τους επισκέπτες του νησιού. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τζαβάρα για την άμεση ανταπόκρισή του αλλά και για την δέσμευσή του για επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης, αφού η νέα τουριστική περίοδος πρέπει να βρει τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς προβλήματα».