Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ


Ολοκληρώνεται σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται, πλέον, οι θεσμικές προϋποθέσεις για την οργανωτική αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος, με στόχο τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση, δήλωσε ο υπουργός υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
«Δεν κάνουμε επιλογή μοντέλου ιδιωτικοποίησης ή αποκρατικοποίησης, αλλά οργανώνουμε το θεσμικό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα μπορούν με τον καλύτερο τρόπο και για όφελος του ελληνικού δημοσίου να αξιοποιηθούν οι λιμενικές υποδομές, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Κ. Μουσουρούλης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσίασε 26 νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, ωστόσο, μέσα σε αυτές δεν περιλαμβάνονται αλλαγές σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, για τα οποία οι ναυτεργάτες απειλούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου διαμορφώθηκαν μετά τις απόψεις που διατύπωσαν οι φορείς της ναυτιλίας στα μέλη της επιτροπής και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου και θα γίνει η ψήφιση κατ' άρθρο και η δεύτερη ανάγνωση. Στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση και αυτό αναμένεται να γίνει, πιθανόν, την Τρίτη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο τροπολογίες (έως τρεις) από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το περιεχόμενό τους.
newsbomb.gr