Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


ΕΡΩΤΗΣΗ

προς
τον Υπουργό Εσωτερικών
και
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
 
 
Θέμα: Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
 
Επανειλημμένως έχει υπογραμμιστεί η επιτυχημένη πορεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η προσφορά του στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, γι’ αυτό και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα από την αργοπορία στη λήψη αποφάσεων για τη συνέχισή του.
 
Στις 29 Μαρτίου εξεδόθη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών για παράταση του προγράμματος έως τις 30.09.2013, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, και με τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ.
 
Παρά ταύτα, η αναστάτωση συνεχίζεται, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί αν η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων υπάγεται στην έγκριση και την διαδικασία του ΠΥΣ.
 
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
 
1.      Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών και όταν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του προγράμματος, θα γίνουν άμεσα οι συμβάσεις από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων ή θα είναι αναγκαία η έγκριση από ΠΥΣ;

2.      Από τον Απρίλιο του 2013, μέχρι και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που θα ρυθμίζει νομοθετικά τη συνέχιση του προγράμματος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, με ποιο καθεστώς θα συνεχισθεί η λειτουργία των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι;


 
 
04 Απριλίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος