Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΧΙΟ






ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΕΛΗΞΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ «ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ» ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Ένα ακόμα σκάνδαλο στη Χίο βάζει στο κοινοβουλευτικό του μικροσκόπιο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος.

Πρόκειται για το σκάνδαλο της αγοράς του κτιρίου του ΟΑΕΕ επί εποχής κυβέρνησης Σημίτη, με έντονη την πληροφορία (την οποία θέλει να διερευνήσει ο Τέρενς Κουίκ) ότι το κτίριο μοσχοπουλήθηκε από συγγενικό πρόσωπο ισχυρού πολιτικού παράγοντα του νησιού, προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάμε για ένα κτίριο το οποίο στα τέλη - αρχές του 2000 αγοράστηκε από το ΤΕΒΕ έναντι ποσού 80.000.000 δραχμών, το οποίο όλοι φώναζαν ότι είναι εντελώς ακατάλληλο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ταμείου. Εδώ και τρία χρόνια το κτίριο εγκαταλείπεται, καθώς ο ΟΑΕΕ ψάχνει για νέα στέγη, μαρτυρώντας επί της ουσίας τη χαριστική αγορά που έγινε τότε παρά τις αντιδράσεις», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Χίου (το οποίο και του επεσήμανε το σκάνδαλο), στη νέα επίσκεψή του στο νησί, η οποία άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Φυσικά, εξακολουθεί στις προτεραιότητες του Τέρενς Κουίκ να βρίσκεται και η σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου της νέας πτέρυγας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, το οποίο ακόμα – αν και λειτουργεί - δεν έχει παραλάβει επίσημα το Υπουργείο Υγείας για λόγους που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας.

«Εισαγγελική έρευνα χρήζει και το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού της συγκεκριμένης πτέρυγας, που λέγεται ότι ξεπερνά τα 24.000.000 ευρώ για 5.000 τμ, σε σύγκριση με τα 6.000.000 ευρώ που κόστισε η επέκταση και ο εξοπλισμός ιδιωτικής πολυκλινικής στη Χίο, εμβαδού 3.500 τμ», σχολίασε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αλληθωρίσει σε κανένα από τα σκάνδαλα που η ομερτά στο νησί κρατούσε μακριά από τη Δικαιοσύνη.

Τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από πλευράς Επιμελητηρίου είναι τα εξής:

  1. Η μείωση κατά 25% των επιχειρήσεων του νησιού, λόγω της κρίσης.
  2. Η εγκατάλειψη του νησιού μετά τις περσινές καταστρεπτικές πυρκαγιές, η οποία κορυφώθηκε με τη μη προσφυγή της συγκυβέρνησης, ελέω του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, στην οικονομική βοήθεια που θα μπορούσε να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Οι αναποτελεσματικές προσπάθειες που κάνει μέχρι τώρα το Επιμελητήριο ώστε να πείσει τη συγκυβέρνηση - αφού δεν προσέφυγε στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης - να πάρει το νησί το ισοδύναμο bonus μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και το ΕΣΠΑ ώστε να βοηθηθεί η επανεκκίνηση, κυρίως των μικρών επιχειρήσεων, στις περιοχές που κάηκαν.
  4. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά, η οποία είναι οικονομικά ασύμφορη και για τους εμπορευόμενους και για τα φυσικά πρόσωπα.
  5. «Πληρώνουμε εισιτήριο ταχύπλοου πλοίου που όμως εκτελεί τα δρομολόγια με ταχύτητες σαν και εκείνες πριν από 40 χρόνια, λόγω των ακριβών καυσίμων», σημείωσε με έμφαση ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόσθεσε: «Πρέπει αφού κατέβασαν τις ταχύτητες, να κατεβάσουν και την τιμή του εισιτηρίου, υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο». (Υπενθυμίζεται ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μία από τις θέσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
  6. Επέκταση του τελωνειακού χώρου στο κεντρικό λιμάνι της Χίου, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες των μονοήμερων και διήμερων εκδρομών από την Τουρκία, οι οποίοι το 2012 έφθασαν τους 40.000, αφήνοντας κατά μέσο όρο ο καθένας 300 ευρώ στην τοπική αγορά.
  7. Όπως επισημάνθηκε, λόγω Σέγκεν και έκδοσης βίζας, οι εκδρομείς από τα παράλια της Τουρκίας και κυρίως από την περιοχή της Σμύρνης, έχουν χρόνο αναμονής στο τελωνείο, κάτω από τον ήλιο, που ξεπερνά τις 2 ώρες!!!
  8. Επίλυση του μείζονος προβλήματος των ανασφάλιστων μελών του ΟΑΕΕ που ξεπερνά το 55% του δυναμικού του Επιμελητηρίου.
  9. Αναστολή της εφαρμογής της κατάργησης των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Χίου, που με εντολή Στουρνάρα μεταφέρονται στη Μυτιλήνη.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση και με μικροομολογιούχους οι οποίοι έχασαν όλες τις οικονομίες τους στο PSI, όπως και συνάντηση με ιδιοκτήτες εκδοτικού οίκου οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση για «κόκκινο στεγαστικό δάνειο» με την Εμπορική Τράπεζα (ιδιοκτησίας Alpha Bank).

Για το θέμα των μικροομολογιούχων ο Τέρενς Κουίκ υποσχέθηκε κοινοβουλευτική παρέμβαση στην κυβέρνηση με κατάθεση Ερώτησης και για το θέμα του «κόκκινου στεγαστικού δανείου» δεσμεύτηκε ότι με κάθε κοινοβουλευτικό και νομικό τρόπο θα ξεκινήσει ανυποχώρητο αγώνα εναντίον της Εμπορικής και της Alpha Bank.

Η νέα επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στη Χίο έκλεισε με συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις του Κινήματος στο νησί το μήνα Ιούνιο.

Φεύγοντας από τη Χίο με επόμενο σταθμό τη Μυτιλήνη (όπου ήδη βρίσκεται από το μεσημέρι για διήμερη περιοδεία), ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εξακολουθούμε να προσφέρουμε τις κοινοβουλευτικές μας υπηρεσίες στη Χίο, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του νησιού και των κατοίκων της και βεβαίως επιμένοντας ανυποχώρητα να μπαίνουμε όσο γίνεται και πιο βαθιά στα σκάνδαλα που χρήζουν διερεύνησης.

Με δεδομένο ότι προσωπικά δεν εκλέγομαι στο νησί, άρα δεν επαιτώ τον οποιονδήποτε σταυρό προτίμησης, θεωρώ – εγώ προσωπικά - ανάξιο σχολιασμού τις δηλώσεις του επί σειρά ετών μόνιμου κατοίκου της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος προέβη στην πολιτική απρέπεια να χαρακτηρίσει τις προσπάθειες ενός Βουλευτή Επικρατείας για το δικό του το νησί, ως κινήσεις εντυπωσιασμού και κομματικού χαρακτήρα.

Δεν θα αναφερθώ στο τι έχω προσφέρει στο νησί και ως δημοσιογράφος – άρα έξω από κόμματα - ,απλά θα τον παρακαλέσω να ξανασκεφθεί την αμετροεπή συμπεριφορά του, όπως επίσης να σκεφθεί εάν έχει την πολυτέλεια το νησί να βάζει ο Δήμαρχος απέναντι ένα χέρι βοηθείας που θέλει την επίλυση ή δίνει τη συμπαράσταση στην επίλυση προβλημάτων και που μάχεται για το ξεβρόμισμα του νησιού από τα σκάνδαλα σε πολλά δημόσια έργα.

Ελπίζω να αντιλαμβάνονται κάποιοι τις πολύ ξεκάθαρες και ειλικρινείς προθέσεις μου για τη Χίο».