Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ



Τα προσωπικά μητρώα δημοσίων υπαλλήλων ζητά το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.
«Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού, είναι αναγκαία η αποτύπωση του εργασιακού προφίλ των υπαλλήλων και η καταγραφή των τυπικών τους προσόντων». Με αυτήν την ανακοίνωση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης προχωρά το σχέδιο απομάκρυνσης των 4.000 συνολικά δημοσίων υπάλληλων μέχρι το τέλος του έτους.

Ως προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου ορίζονται όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή του και απαιτείται η πιστοποίηση όλων των στοιχείων που συγκροτούν το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου από τον Προϊστάμενο της οικείας Υπηρεσίας Προσωπικού κι αυτό γιατί, έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην Υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται.
Σημειώνεται, ότι τα προσκομιζόμενα από τους υπαλλήλους στοιχεία, που συναρτώνται με την υπηρεσιακή και μισθοδοτική τους κατάσταση (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης Η/Υ κ.λπ.) πρέπει να είναι νομίμως επικυρωμένα, διαφορετικά δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται υπόψη.
epoli.gr