Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ -ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ



Τροπολογία-ντροπή μειώνει εκλογικά πρόστιμα Δημάρχων
Τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) «ζητά» Τροπολογία που μειώνει τα επιβληθέντα πρόστιμα του Ν. 3870/2010, περί εκλογικών δαπανών των υποψηφίων συνδυασμών, στις Δημοτικές Εκλογές του 2010. 
Βασικό επιχείρημα της προς κατάθεση Τροπολογίας,σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr η μη έγκαιρη ενημέρωση των υποψηφίων συνδυασμών για βασικά άρθρα του Νόμου.
Όμως όπως αποδεικνύεται, το ΦΕΚ του Ν. 3870/2010 δημοσιεύθηκε την 09.08.2010, τρεις μήνες δηλαδή πριν τις Εκλογές, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εκλογικούς συνδυασμούς, το σύνολο των κανονιστικών αποφάσεων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων.
Σκοπός του παραπάνω νόμου, υπενθυμίζεται ότι είναι, η ισοτιμία, η διαφάνεια, ο περιορισμός της υψηλών δαπανών - από πλευράς των υποψηφίων, αλλά κυρίως η πάταξη του «μαύρου χρήματος» κατά την προεκλογική περίοδο, τόσο στις Δημοτικές Παρατάξεις, όσο και τους υποψηφίους.
Η τροπολογία αυτή αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία, ιδιαίτερα στις επικρατούσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, έναν χρόνο, μάλιστα, πριν την διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών του 2014.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, στα Ιωάννινα, με αρκετούς δημάρχους να διαφωνούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.