Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΓΟΥ





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Χρήστου Τέγου, πρώην δημάρχου Καρδίτσας και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Χρήστος Τέγος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη γενέτειρά του από το 1982 ως δημοτικός σύμβουλος και από το 1999 έως το 2006 ως δήμαρχος.
Συμμετείχε ενεργά από τα νεανικά του χρόνια στην κοινωνική ζωή και δράση της Καρδίτσας, αλλά και ως συνδικαλιστής εκπαιδευτικός αργότερα. Τελικά τον «κέρδισε» η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και πάθος για περισσότερα από τριάντα χρόνια, αφήνοντας το στίγμα του στα τοπικά πράγματα και κερδίζοντας την αναγνώριση της οικογένειας των αιρετών ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και ως δημοτικός σύμβουλος και ως δήμαρχος και εκπρόσωπος της αυτοδιοικητικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του εκλιπόντος και αντί στεφάνου να ενισχύσει με χρηματικό ποσό το «Θεοδωρίδειο Κέντρο - Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας.