Τρίτη 28 Μαΐου 2013

O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ


Έπειτα από συνεχή επικοινωνία του βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνουμε ότι την προσεχή Πέμπτη θα υπογραφεί το πρόγραμμα LEADER Αλιείας για τη Χίο, έπειτα από μια μακρά προσπάθεια, όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των τοπικών κοινοτήτων. Ομάδες τοπικής δράσης, που απαρτίζονται από εκπροσώπους των τοπικών δημόσιων και ιδιωτικών κοινωνικοοικονομικών φορέων, προτείνουν επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τη δυναμική κάθε περιοχής.
Για τη Χίο, το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5.000.000 ευρώ, από τα οποία το 68,5% του ποσού θα απορροφηθεί από ιδιώτες-επενδυτές και το υπόλοιπο 31,5% θα απορροφηθεί απ’ το δημόσιο για έργα που έχουν προγραμματιστεί.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ικανοποιημένος από την θετική αυτή εξέλιξη, δήλωσε ότι: «Η σημασία που έχει ο τομέας της αλιείας στο Α.Ε.Π. της χώρας, είναι σημαντική, και ο ρόλος της καθοριστικός στη διατήρηση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού των νησιωτικών περιοχών, όπως είναι το νησί μας. Το Πρόγραμμα θα δώσει μια αναπτυξιακή ευκαιρία, τόσο σε ιδιώτες, όσο και στην τοπική κοινωνία, που τόσο την έχουμε ανάγκη».