Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΜΕΙΟΝ 200.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Στην απασχόληση 200.000 (από 400.000 που ήταν αρχικά) ανέργων κατέβασε και επίσημα τον «πήχη» των επιδιώξεων της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος.Μιλώντας στο δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αφού βρέθηκαν τα κονδύλια για τους πρώτους 50.000 θα βρεθούν και για ακόμη 150.000 ανέργους από τις συνολικά 400.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο.
«Είμαι αισιόδοξος, γιατί αφού μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό για τις πρώτες 50.000 θέσεις εργασίας, με τον ίδιο τρόπο θα μπορέσουμε να το κάνουμε και για τις υπόλοιπες 150.000 θέσεις εργασίας.  Αρκεί να μας βοηθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί -και μπορεί να διαχειριστεί- αυτή την πρόκληση. Με απόλυτη προτεραιότητα στις οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, με πρώτη προτεραιότητα στην λεγόμενη απόλυτη ανεργία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Πρόσθεσε δε ότι «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία, με απολύτως αδιάβλητο τρόπο επιλογής των ανέργων, που θα απασχοληθούν μέσω του ΑΣΕΠ, χωρίς να παρεμβάλλεται κανένα αυθαίρετο ή αόριστο κριτήριο, χωρίς ενδιάμεσους φορείς για τους πρώτους 50.000 ανέργους».
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης που «έχει όλο το μηχανισμό και κυρίως το κατάλληλο μέγεθος να λειτουργήσει καθοριστικά ως πρωτοπόρος και για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής».

aftodioikisi.gr