Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Focus Studio ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


Με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου ενέκρινε και ανάθεσε την υλοποίηση διαφημιστικού μηνύματος με θέμα την ανακύκλωση ,συνολικού κόστους 8.000 ευρώ, σε διαφημιστική εταιρία των Αθηνών  με την επωνυμία ΠΑΝΟΝΙΔΗΣ ΓΡ. ΛΕΟΝΙΔΑΣ
      Ως επαγγελματίας του χώρου και συνιδιοκτήτης της εταιρίας Focus Studio, που ειδικεύεται εκτός των άλλων και στην επεξεργασία ήχου και εικόνας με πλήθος διαφημιστικών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών )για τοπικές και μη επιχειρήσεις και οργανισμούς, ρωτώ δημόσια τον Δήμαρχο Χίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   τα εξής:
      1)Πριν την ανάθεση του παραπάνω έργου στην εταιρία  έγινε κάποια έρευνα στην τοπική αγορά προσεγγίζοντας τοπικές επιχειρήσεις του είδους?
      2)Με ποια συλλογιστική επιλέχτηκε η προαναφερόμενη εταιρία και εγκρίθηκε η δαπάνη των 8.000 ευρώ για ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με την εμπειρία μας στο αντικείμενο κρίνουμε ότι υστερεί τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά και  δεν ανταποκρίνεται  ούτε κατά το ήμισυ στο δαπανηθέν ποσό.
    Μετά από την απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Χίου τίθεται έντονα  το ζήτημα της  έμπρακτης στήριξης από τον Δήμο Χίου των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «λιμοκτονούν» και  κλείνουν.
      Η προβολή των δράσεων ανακύκλωσης είναι συνολικού προϋπολογισμού 15.000 ευρώ με το κομμάτι του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος να έχει ήδη κοστίσει 8.000 ευρώ. Υπολείπονται 7.000 ευρώ   με τα οποία πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:
    α) προβολή των μηνυμάτων στα Μ.Μ.Ε
    β) οργάνωση τελετής έναρξης για την παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης
    γ)ομιλίες
   δ)θεατρικές παραστάσεις
   ε)μουσικές εκδηλώσεις
Αναμένω την απάντηση σας
 Με εκτίμηση

Γιώργος Παυλιδάκης