Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ : ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ


Δεν θα γίνονται δεκτά από αύριο Παρασκευή  από το υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για προσλήψεις.
Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που απεστάλη στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην οποία τονίζεται ότι ενώ η προθεσμία που είχε τεθεί για την πρόσληψη προσωπικού και την απασχόληση αναδόχων για το 2013 έληγε στο τέλος Μαρτίου, εξακολουθούν να περιέρχονται στο ΥΠΕΣ και νέα αιτήματα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως εκκρεμεί η αποστολή και άλλων.
«Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση αυτή ανατρέπει τον όποιο προγραμματισμό των οφειλόμενων ενεργειών από πλευράς του ΥΠΕΣ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς» σημειώνεται στην εγκύκλιο.
Και προστίθεται: «Ειδικά στην περίπτωση των συμβάσεων που συμπεριλαμβάνονται στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εγκρίσεων (για το 2013 έχει καθοριστεί σε 4.090 άτομα πανελλαδικά), η καθυστέρηση υποβολής των αιτημάτων δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση πλήρους εικόνας σχετικά με το σύνολο των αιτημάτων, ώστε να είναι δυνατή η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και η ορθολογικότερη δυνατή κατανομή των εγκρίσεων».
Πάντως, το ΥΠΕΣ διευκρινίζει ότι εφόσον περιέλθουν σε αυτό αιτήματα που δεν ήταν δυνατόν, για αντικειμενικούς λόγους, να προβλεφθούν, όπως αυτά για την υλοποίηση προγραμμάτων, τότε θα γίνονται, κατ’ εξαίρεση, δεκτά.
aftodioikisi.gr