Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η AEGEAN REGATTA ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ " ΟΜΙΚΡΟΝ"




Η προετοιμασία της Aegean Regatta 2013 έχει μπει στην τελική ευθεία και οι ιστιοπλόοι ανυπομονούν να επισκεφθούν για ακόμη μία χρονιά υπέροχα νησιά - σταθμούς. Δεν ξέχασαν όμως την περσινή καταστροφή από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί της Χίου. Τα αντανακλαστικά των συμμετεχόντων για υποστήριξη, έπειτα από την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής λειτούργησαν άμεσα, με το κάθε σκάφος και το κάθε πλήρωμα να συγκεντρώνουν ένα ποσό για την ενίσχυση της Χίου. Η οργανωτική επιτροπή λίγους μήνες αργότερα παρέδωσε το ποσό που συγκεντρώθηκε στην εθελοντική ομάδα "Όμικρον" με σκοπό την αγορά υλικού.
Η ομάδα εθελοντικής δράσης Χίου - Όμικρον, ασχολείται καθ όλη την διάρκεια του χρόνου με έργα πρόληψης πυρκαγιών κατά την διάρκεια του χειμώνα, με δεντροφυτεύσεις κλαδέματα κ.α Κατά την αντιπυρική περίοδο εκτελεί συνεχείς περιπολίες με το πυροσβεστικό της όχημα, ενώ βρίσκεται πάντα υπό την καθοδήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα πύρινα μέτωπα που μπορεί να προκύψουν.
H οργανωτική επιτροπή της Aegean Regatta, αναγνωρίζοντας αυτήν την προσπάθεια και θέλοντας να συνδράμει στην πρόληψη μίας νέας πυρκαγιάς, επέλεξε την εθελοντική ομάδα Όμικρον, ώστε να διαθέσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον κάθε αγωνιζόμενο το καλοκαίρι του 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Όμικρον (www.omikron.org.gr).