Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : " ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΡΑ"


Προχώρησε τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου τώρα!
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και την παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Στουρνάρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, αντίστοιχα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταρρύθμισης του Δημοσίου, αλλά και οι αντιδράσεις που υπήρξαν, μετά την δημοσίευση των Άρθρων του Πολυνομοσχεδίου - σχετικών με τις προωθούμενες αλλαγές στο Δημόσιο και κυριότερα των θεμάτων της «διαθεσιμότητας» και της «κινητικότητας».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του epoli.gr από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, μετά και τη λεπτομερή ενημέρωσή του από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τα ανωτέρω θέματα, του είπε χαρακτηριστικά: «Προχωράμε κανονικά. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Δεν πιέζομαι από διαχρονικές συντεχνίες».
Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, κατά την ενημέρωση του Πρωθυπουργού, στάθηκε στην πάγια θέση του, πως οι όποιες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν πάνω στο βασικό κριτήριο, "του εάν η εισαγωγή τους στο Δημόσιο έγινε μέσω ΑΣΕΠ ή όχι" και ότι θα γίνει λεπτομερής έλεγχος των τυπικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη κι εκείνων που τίθενται στο καθεστώς «κινητικότητας».
Ο Πρωθυπουργός -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του epoli.gr- είπε στον κ. Μητσοτάκη για τα παραπάνω: «Προχώρησε άμεσα τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλω και απαιτώ αξιοκρατία παντού».