Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

"ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ."


Αντιμέτωπος με τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος του υπουργείου του οποίου προϊσταται είναι «επιτελικός» και ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας εξαρτάται από τη συνεργασία των άλλων υπουργείων. Αναγνώρισε ότι είναι οριζόντιο το μέτρο, όπως εφαρμόζεται, και εξήγησε ότι η αιτία βρίσκεται στο ότι τα περισσότερα υπουργεία και οι ΟΤΑ δεν είχαν προχωρήσει σε αξιολόγηση των δομών τους. «Δεν θέλω άλλες οριζόντιες ρυθμίσεις, άλλα για να γίνει αυτό πρέπει αν γίνουν τα οργανογράμματα με μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε.
Τόνισε μεταξύ άλλων: «Ανέλαβα λίγες ημέρες πριν την αξιολόγηση της τρόικας. Το Υπουργείο είχε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αυτές ήταν γνωστές. Δεν τις ανακαλύψαμε τώρα… Δύο από τις τρεις δεσμεύσεις είχαν χαρακτήρα των προαπαιτούμενων. Όμως την 30η Ιουνίου δεν είχαν καλυφθεί που σημαίνει ότι για να εξασφαλίζαμε την ομαλή χρηματοδότηση έπρεπε να πάμε σε εναλλακτική πειστική πρόταση προς τους δανειστές και αυτό κάναμε».
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, οι αποχωρήσεις «δεν γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους καθώς για κάθε αποχώρηση θα υπάρξει πρόσληψη». Ειδικά για την Δημοτική Αστυνομία υποστήριξε ότι όλο το προσωπικό θα απορροφηθεί από τις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας εξηγώντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και είναι βέβαιο ότι θα απορροφηθούν από την ΕΛ,ΑΣ. Θα έχουν πρόβλημα όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά».


aftodioikisi.gr