Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ένταση επικρατεί στον 5ο όροφο του υπουργείου Ναυτιλίας, όπου συγκεντρώθηκαν πολιτικοί υπάλληλοι, μετά από την ενημέρωση, που είχαν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματίσει να γίνουν 50 απολύσεις.

Κατά πληροφορίες, οι απολύσεις προγραμματίζεται να γίνουν από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.


Οι εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων ζητούν να δούν τον υπουργό, όπως είχε προγραμματιστεί από την Δευτέρα αλλά εκπρόσωποί του προσπαθούν να τους καθησυχάσουν λέγοντας ότι ο υπουργός κάνει διαπραγμάτευση για το θέμα των απολύσεων.

Ωστόσο, οι πολιτικοί υπάλληλοι, που διακρώς συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν εάν δεν γίνει συνάντηση με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, ο οποίος την Δευτέρα τους είχε διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό τους και πως δεν θα γίνουν απολύσεις.


Αργά το μεσημέρι, ο υπουργός δέχτηκε να δει αντιπροσωπεία των πολιτικών υπαλλήλων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων όσων υπαλλήλων τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του υπουργού λεγόταν ότι θα κάνει διαπραγμάτευση με τον ομόλογό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα.


Το απόγευμα αντιπροσωπεία πολιτικών υπαλλήλων μπήκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Θαν. Μπούσιου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων και κατήγγειλε την διαδικασία ως παράνομη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται να στείλουν εξώδικα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ καταγγέλοντας την διαδικασία.




pireas2day.gr