Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η ορθή λειτουργία των Δημοτικών παιδικών σταθμών, είναι υποχρέωση  του Δήμου  , που οφείλει να φροντίσει να εξασφαλίσει τους πόρους που χρειάζονται για την λειτουργία τους.
Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια, η πολιτική που ακολουθείται μεθοδεύει  μια συστηματική μεταφορά  δημοτικών υποχρεώσεων και παροχών στους δημότες και μάλιστα σε περιόδους που το κράτος και κατά συνέπεια ο Δήμος  έπρεπε να είναι αρωγός  σε κοινωνικές  παροχές.
Το Εργατικό  Κέντρο Χίου, καταγγέλλει και καταδικάζει την επιβολή τροφείων στους  Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς  και ζητά από την Δημοτική  Αρχή Χίου, να εξασφαλίσει  πόρους, έτσι ώστε  να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων   δωρεάν.
Το περίφημο «κράτος πρόνοιας», είναι καιρός να το βιώσουν και οι πολίτες, αφού μέχρι στιγμής  αυτό που γίνεται είναι μια φοροεισπρακτική επιδρομή , χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία.
Παράλληλα   η Δημοτική αρχή, οφείλει να αναζητήσει πόρους για την συνέχεια στην λειτουργία των παιδικών σταθμών στην μετά ΕΣΠΑ εποχή, καθώς φοβόμαστε ότι αν δεν γίνει αυτό η λειτουργία τους είναι αμφίβολη.
Ακόμη ζητάμε στο πλαίσιο της ορθής και ομαλής λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, να υπάρχει πλήρη στελέχωση προσωπικού με ειδικότητες που απαιτούνται για την φροντίδα, φύλαξη και μάθηση των παιδιών.
Σε μια εποχή που η επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η ημιαπασχόληση  έχει γενικευτεί και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται , θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας να στηρίξει τους πολίτες προσφέροντας τους παροχές που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ                                                                                                                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ