Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα τη διάθεση επιπλέον πιστώσεων από το Υπουργείο, προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις και των 210 επιλαχόντων νέων γεωργών, οι 129 εκ των οποίων προέρχονται από το Ν. Λέσβου.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της τελικής αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης Νέων Γεωργών που υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Μέτρου 112 ‘Εγκατάσταση Νέων Γεωργών’ του ΠΑΑ 2007-2013 έτους 2014, εγκρίθηκαν 396 αιτήσεις αγροτών, ενώ έχουν προκύψει 210 επιλαχόντες εκ των οποίων οι 129 είναι από το Νομό Λέσβου.

Με δεδομένη ωστόσο, την ανάγκη ενίσχυσης και έμπρακτης στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Βουλευτής, αποτελεί τομέα καίριας σημασίας για την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και βεβαίως των νησιών μας, ζητά με την Ερώτησή του από τον Υπουργό, τη διάθεση επιπλέον ποσού ύψους 3.632.500 € προκειμένου να εγκριθεί το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και άρα να μπορέσουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και οι 210 επιλαχόντες αγρότες.


Η Επίκαιρη Ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη,09 Σεπτεμβρίου.