Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ



Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά εφαρμόστηκε λόγω αυξημένου κόστους μεταφοράς, σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.  Δεν αποτελεί «προνόμιο» των νησιωτικών περιοχών, αλλά μια στοιχειώδη αναγνώριση της ιδιαιτερότητας που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες.
Η κατάργηση του αποδεικνύει, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ότι η έννοια «νησιωτικότητα» βρίσκεται μόνο στο Σύνταγμα κατοχυρωμένη, ως λέξη και όχι ως ουσία.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου, είναι κάθετα αντίθετο στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, πιστεύοντας ότι αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα βυθίσει περισσότερο την τοπική οικονομία υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι υποχρεωμένοι οι κυβερνώντες να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους , το  οποίο ορκίζονται να το υπηρετούν.
Καλούμε τους βουλευτές Χίου να μην δεχτούν μια ακόμη υποβάθμιση του τόπου τους και παράλληλα καλούμε την τοπική κοινωνία να αγωνιστεί έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στην νησιωτική –παραμεθόρια κοινωνία μας.