Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Καρφώματα» και «τζαρτζαρίσματα» Δένδια στο Παρίσι


dendias-nikosΟ υπουργός ανάπτυξης λάτρης και παλαιός αθλητής του μπάσκετ, συνηθίζει  να λέει πως και στην πολιτική χρειάζεται μελέτη του αντιπάλου,  καλές πάσες, σκρινάρισμα, τζαρτζάρισμα (αν χρειαστεί) και μετά κάρφωμα.

Με μπασκετική νοοτροπία ο Νίκος Δένδιας πήγε στο Παρίσι, ως δυναμικό μέλος της Ελληνικής ομάδας ..που βρέθηκε εκεί «εκτός έδρας», για να διεκδικήσει τη νίκη στις διαπραγματεύσεις.

Ο Κερκυραίος πολιτικός, ως γνωστό, από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, προσπαθεί να ιεραρχήσει τα προβλήματα και να δώσει επείγουσες λύσεις κυρίως στη μικρομεσαία επιχείρηση, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Στη βάση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους και Ελληνικούς θεσμικούς φορείς  που αφορούν τόσο στη ρευστότητα όσο και στις διευκολύνσεις των οφειλών για τις επιχειρήσεις που δίνουν ένα αγώνα ζωής απέναντι στην ύφεση.

Το ταξίδι στο Παρίσι, αφορούσε στην κορύφωση των ενεργειών, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές για το ορθό της Ελληνικής επιχειρηματολογίας. Όλο αυτό φυσικά δεν θα γινόταν, αν δεν εξαρτιόταν εκταμίευση δόσης από την υπογραφή της Τρόικα.

Όπως και να χει η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει κάποιους μήνες ακόμη υπό την «εποπτεία» των ξένων, όπως λέει η Ελληνική αποστολή.

Με «Καρφώματα» αλλά και δυνατά «τζαρτζαρίσματα» προσπάθησε ο Νίκος Δένδιας να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις Ελληνικές διεκδικήσεις, για τα φλέγοντα ζητήματα, όπως κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, φοροελαφρύνσεις και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχοντας εξασφαλίσει από προηγούμενες συναντήσεις με Σόιμπλε, Βέμπερ κ.α. την πολιτική στήριξη.

Όπως είναι αναμενόμενο, την επίσημη ενημέρωση για τα «καλάθια» που έβαλε ο Δένδιας στο Παρίσι θα την μάθουμε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος έλεγε σε συνεργάτες στο Παρίσι πως «ακολουθούμε» τα βήματα της Εθνικής που μας κάνει υπερήφανους στο μουντομπάσκετ στην Ισπανία.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για τα "Παραπολιτικά" του www.news4all.gr