Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με τη διευκόλυνση της Υπεύθυνης Καινοτομίας στις χώρες της Νοτιοανατολική Ευρώπη



Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου  συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο FaRInn - Facilitating Responsible Innovation in SEE Countries (Διευκόλυνση της Υπεύθυνης Καινοτομίας στις Χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «South East Europe» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.
Το Περιφερειακό Ταμείο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σάμου αποτελούν τους Έλληνες εταίρους του έργου, ενώ σε αυτό μετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Ρουμανία, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, με Επικεφαλής Εταίρο το Κέντρο Καινοτομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Φορλί/Τσεζένα.
Ο κύριος στόχος του έργου FaRInn είναι η βελτίωση τόσο των συνθηκών όσο και του υφιστάμενου πλαισίου ανάπτυξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα Μοντέλο Καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα σέβεται τις αρχές της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Τελικό Συνέδριο του Έργου FaRInn - Μυτιλήνη 10 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 9 πμ., - με την συμμετοχή όλων των διακρατικών εταίρων - θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη, το «Τελικό Συνέδριο του έργου FaRInn».

Υπό την αιγίδα του διοργανωτή της Εκδήλωσης, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και με την ενεργή συμμετοχή όλων των εταίρων, το Τελικό Συνέδριο θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές του έργου όχι μόνο διότι θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του, αλλά κυρίως γιατί θα αποτελέσει το βήμα για να συζητηθεί η έννοια Υπεύθυνης Καινοτομίας τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς στην περιοχή αυτή, οι πολιτικές υπεύθυνης καινοτομίας οι οποίες εφαρμόζονται βρίσκονται για την ώρα σε πιλοτικό στάδιο σε σχέση με άλλες περιοχές, όπως αυτές της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης.

Οι εργασίες του Τελικού Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στον γυναικείο συνεταιρισμό του Μεσοτόπου, ο οποίος θα παρουσιαστεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου στους εταίρους του, ως ένα ξεχωριστό παράδειγμα Υπεύθυνης Καινοτομικής δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έργο FaRInn, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον επίσημο Ιστοχώρο του έργου www.farinn.eu