Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



Το παραδοσιακό βιβλιάριο υγείας θα αποτελέσει παρελθόν μέσα στο 2015 καθώς θα αντικατασταθεί με την με την κάρτα Υγείας.
Η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί, με τη δημιουργία φακέλου ασφάλισης για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ .Πάνω στον φάκελο, θα προσαρμοστούν σταδιακά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, τα οποία θα χορηγήσει το ασφαλιστικό Ταμείο..
Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των παραπάνω έχει ως εξής:
Ο φάκελος ασφάλισης Υγείας λειτουργεί ήδη στον ΕΟΠΥΥ και περιλαμβάνει τα στοιχεία παροχών για κάθε ασφαλισμένο από το 2013.
Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, κάθε φορά που ο γιατρός συνταγογραφεί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι θα λάβουν από τον ΕΟΠΥΥ ειδικό κωδικό.
Εντός του 2015, θα εκδοθεί η κάρτα ασφάλισης Υγείας, με την οποία οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που αφορά τις παροχές.Οι γιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν εξετάσεις και φάρμακα χωρίς την κάρτα.
Το 2015, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασφαλισμένου. Το περιεχόμενο του φακέλου θα περιλαμβάνεται στην κάρτα Υγείας, η οποία θα έχει επίσης όλα τα στοιχεία που διαθέτει το Ταμείο του ασφαλισμένου, όπως το δικαίωμα ασφάλισης.