Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο



Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήση και Σ. Δανιηλίδη καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Π. Ρήγας , Γ.Γ. της Κ.Ο. του κόμματος, Δ. Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου και Γ. Ιωαννίδης, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών .

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.

 Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με στοιχεία, τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία οικονομικών πλεονασμάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει πλέον καμία νέα περικοπή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, ζήτησε εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. τη στήριξη του για την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, η δημιουργία ειδικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έργα Δήμων , κλπ.


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος αναγνώρισε τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας και υποσχέθηκε να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. που αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων καθώς και τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για τους Δήμους από το ΕΣΠΑ.