Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι Σύροι πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη μόνο από πολιτική αλληλεγγύη. Έχουν ανάγκη και από πολιτισμό.



Για μια ακόμα φορά οι πολιτικές ηγεσίες σε επίπεδο κράτους και δήμου, εκθέτουν την χώρα μας. Η παρουσία των Σύρων προσφύγων που διαμαρτύρονται για το δικαίωμά τους σε άσυλο, στέγη και αξιοπρεπή διαβίωση στην Ευρώπη αποδεικνύει το πόσο πίσω βρίσκεται το νεοελληνικό κράτος, από τα πρότυπα του Ξένιου Δία και της Παλλάδος Αθηνάς, των οποίων "αυτονόητοι κληρονόμοι" προβάλλουμε .

Χθες το βράδυ αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, παρέμεινε στο Σύνταγμα κοντά στους Σύρους πρόσφυγες και συζήτησε μαζί τους. Οπλισμένοι με θαυμαστή αξιοπρέπεια και ελπίδα ενώ αντιμετώπιζαν την έντονη βροχόπτωση, μίλησαν για την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και για πρακτικά προβλήματα που βιώνουν παραμένοντας στην καρδιά της πόλης, με βασικό την έλλειψη τουαλετών κατά την διάρκεια της νύχτας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ρωτούν τον Δήμο Αθηναίων:
- Είναι τόσο δύσκολο άραγε να μεριμνήσουν για χημικές τουαλέτες στον χώρο του Συντάγματος;
- Πόσα καλάθια αχρήστων υπάρχουν, Δήμαρχε, επί της Καραγεώργη Σερβίας και της Αμαλίας; Ανεξάρτητα με τους πρόσφυγες! Οι τουρίστες, που βγαίνουν από το μετρό μπροστά στην Μεγάλη Βρετανία και περπατούν είτε προς το Σύνταγμα, είτε προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δεν έχουν ανάγκη έστω από ένα κάλαθο αχρήστων;
Τέλος χθες, την ώρα της βροχής, αναδείχθηκε επίσης η κρισιμη ανάγκη για παλέτες ή άλλα αδιάβροχα υποστρώματα, ώστε να μην βρέχονται οι κουβέρτες από το νερό που κυλάει στο έδαφος. Και βέβαια σήμερα το πρωί χρειάζονται καινούργιες κουβέρτες! Όσοι έχουμε δυνατότητα, ας βοηθήσουμε!