Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Ενώ τρέχει η προθεσμία των 10 ημερών, που μας όρισε τοEuroWorkingGroup, για συμφωνία με την τρόικα και παράταση του Μνημονίου, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ προβάλλουν αξιώσεις για νέα μέτρα ακόμα και για τη διετία 2016 – 2017. Μετά από αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να μην στείλει απαντητικό e mail.



Άλλη μία τρανή απόδειξη των προθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι οι αιφνιδιαστικές απαιτήσεις του για πρόσθετα μέτρα στην Ελλάδα για το 2016 και το 2017.
Το ΔΝΤ ''πατάει'' τις νέες απαιτήσεις του στην αμετακίνητη πρόγνωση του πως θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό στη χώρα μας, θεωρώντας έτσι ως κουρελόχαρτο τον προυπολογισμό που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα.

Προσέξτε τώρα την αλληλουχία των γεγονότων για να αντιληφθείτε την σκοπιμότητα του ΔΝΤ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ουσιαστικά τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα ζητώντας πρόσθετα μέτρα, όταν το χθεσινό EuroWorkingGroup αναγνώρισε πρόοδο.
Για αυτό και άνοιξε ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας δίνοντας στη χώρα μας μία έξτρα προθεσμία 10 ημερών για συμφωνία με την τρόικα, πιέζοντας ταυτόχρονα για εξάμηνη παράταση του Μνημονίου.

Η διάσταση αυτή προκάλεσε κυριολεκτικά οργή στην ελληνική κυβέρνηση και όπως λένε αποκαλύπτεται το βρώμικο παιχνίδι του ΔΝΤ.

Μάλιστα η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αντιδράσει και να στείλει ένα μήνυμα με παραλήπτες κυρίως το ΔΝΤ, αλλά και τα άλλα μέλη της τρόικας, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών να μην στείλει νέο e-mail, αλλά να δώσει όλες τις εξηγήσεις στο Eurogroup τις ερχόμενης Δευτέρας σε μία προσπάθεια να βάλει μία σφήνα στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των μελών της τρόικας.

Πηγή Ημερησία

newsit.gr