Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

Αξιότιμοι Κύριοι
Με έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων σύμφωνα με την οποία έχει επιτευχθεί πλήρης ψηφιακή κάλυψη τηλεοπτικού σήματος σε ολόκληρη τη χώρα, και στο Βόρειο Αιγαίο. Δεν γνωρίζουμε τι είδους μετρήσεις πραγματοποιήσατε, πάντως στην περίπτωση της Χίου αυτό το συμπέρασμα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα το ψηφιακό σήμα, ειδικά ως προς τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, δεν καλύπτει (α) την περιοχή του Βροντάδου, (β) ολόκληρα τμήματα της Πόλης της Χίου και (γ) ολόκληρη σχεδόν την περιοχή της Νότιας Χίου. Τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις τις είχαμε εγκαίρως επισημάνει (Α.Π.1835-13/11/2014 -επισυνάπτεται)  και με επιστολή μας προς τον Τεχνικό Διευθυντή της DIGEA Ελλάδος.
Επισημαίνω ότι ειδικά οι Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην ενημέρωση των πολιτών για τοπικά ζητήματα. Θεωρώντας ότι η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην πληροφόρηση-ψυχαγωγία, είναι δικαίωμα που αφορά όλους μας και όχι μόνο τους κατοίκους της πρωτεύουσας, σας καλούμε σύμφωνα με τον εποπτικό ρόλο της ΕΕΤΤ, να πράξετε τα απαραίτητα ώστε να καλυφθεί πλήρως η περιοχή μας. 

Συνημμένα:
Η με Α.Π. 1835/13-11-2014 Επιστολή μας
Προς τον Τεχν. Δ/ντη DIGEA Ελλάδος

                                                                  
Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ