Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 18 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ "Loco's" ΣΤΗ ΧΙΟ

Επί τρία ολόκληρα χρόνια η συμμορία «Loco’s» είχε γίνει πραγματικός εφιάλτης, όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τους κατοίκους της Χίου.

Η οργανωμένη ομάδα που είχε απασχολήσει με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, κλοπές, συμπλοκές, εμπρησμούς και εμπορία ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε με μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στα κρατητήρια 18 νεαρούς, μεταξύ των οποίων και ανήλικους!

Άλλα τρία μέλη της πολυμελούς οργάνωσης που η Ασφάλεια Χίου χαρακτηρίζει εγκληματική, δεν έχουν βρεθεί ακόμη και αναζητούνται παντού. Το σημαντικό είναι ότι συνελήφθη ο 28χρονος Έλληνας που φέρεται ως επικεφαλής και ιδρυτής των «Loco’s», για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία ότι προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι 13 Έλληνες ηλικίας από 16 έως 32 χρόνων, τρεις Ελληνίδες 21 και 19 χρόνων και ένας 19χρονος Ουκρανός στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Όλοι εντοπίστηκαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους!

Στα σπίτια τους και σε ένα κρησφύγετο που διατηρούσαν, κατασχέθηκαν συνολικά 130 γραμμάρια ηρωίνης, πέντε γραμμάρια κοκαΐνης και 220 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, διάφορα σύνεργα για την χρήση ναρκωτικών και ένα κυνηγητικό όπλο για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι κλεμμένο. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξάρθρωση της οργάνωσης.

protothema.gr